Ivica Tucak: Protiv Francuske moramo biti bolji nego što smo bili protiv Španjolske

Subota, 06. siječnja 2024. 09:35 Napisao/la  SC

Hrvatski vaterpolisti u subotu (20.15) protiv Francuske igraju drugu utakmicu na EP-u

Ivica Tucak: Protiv Francuske moramo biti bolji nego što smo bili protiv Španjolske

Hrvatski vaterpolisti u subotu (20.15) protiv Francuske igraju drugu utakmicu na EP-u, ulaznice za obje preostale utakmice u Gružu su rasprodane.

HVS je ovako najavio utakmicu protiv Francuske:

Francuska je sasvim lijepo posložena momčad koja pršti iskustvom, vrlo su dobro vođeni, definitivno uigrani što im jamči čak 7 igrača iz istog kluba (Marseille, Liga prvaka), a kvalitete i to na vrhunskoj razini im ne manjka. Ime koje se tu posebno izdvaja je bez dvojbe Thomas Vernoux.

– Iskreno, to je igrač kakvog na svijetu nema. Toliko moćan, igra centra, može vanjskog dakako, na vratnicama, u obrani, plivački je brz. Ne znam je li u svijetu vaterpola postoji igrač toliko potentan. Kada bismo maknuli Vernouxa iz francuske reprezentacije, oni bi bili 40% slabiji. Nema ni vremena, ni prostora za mrvicu opuštanja. Maksimalno ozbiljnim pristupom jedino možemo do nove pobjede, napominje izbornik Ivica Tucak.

– Čeka nas izuzetno teška utakmica, a bilo kakav kiks bi bacio u vodu sve ono što je napravljeno protiv Španjolske. Prema tome, mi razmišljamo u smjeru pobjede i to je jedino čime ćemo materijalizirati ona početna dva boda. Mi moramo biti na razini iz prethodne utakmice, pa čak i bolji jer mislim da imamo čak prostora za takvo što. Prvenstveno u našem napadu s igračem više. Nismo mi bili protiv Španjolske ni odlični, a sigurno ne perfektni, no ono što je bitno je da ova generacija koja će završiti svoj ciklus daj Bože u Parizu, ima nešto što ju krasi od prvog dana. Niti jedna utakmica za nas nije izgubljena. To je bilo prezentirano od Svjetskog prvenstva u Budimpešti 2022., pa preko EP u Splitu, čak bi rekao i u Fukuoki. U osmini finala protiv Crne Gore je u jednom trenutku bilo 6:3 za Crnogorce, pa smo se vratili, poveli, na kraju izgubili istina, ali odustajali nismo, rekao je Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.