Ivica Tucak: Protiv Francuske moramo biti bolji nego što smo bili protiv Španjolske

Subota, 06. siječnja 2024. 09:35 Napisao/la  SC

Hrvatski vaterpolisti u subotu (20.15) protiv Francuske igraju drugu utakmicu na EP-u

Ivica Tucak: Protiv Francuske moramo biti bolji nego što smo bili protiv Španjolske

Hrvatski vaterpolisti u subotu (20.15) protiv Francuske igraju drugu utakmicu na EP-u, ulaznice za obje preostale utakmice u Gružu su rasprodane.

HVS je ovako najavio utakmicu protiv Francuske:

Francuska je sasvim lijepo posložena momčad koja pršti iskustvom, vrlo su dobro vođeni, definitivno uigrani što im jamči čak 7 igrača iz istog kluba (Marseille, Liga prvaka), a kvalitete i to na vrhunskoj razini im ne manjka. Ime koje se tu posebno izdvaja je bez dvojbe Thomas Vernoux.

– Iskreno, to je igrač kakvog na svijetu nema. Toliko moćan, igra centra, može vanjskog dakako, na vratnicama, u obrani, plivački je brz. Ne znam je li u svijetu vaterpola postoji igrač toliko potentan. Kada bismo maknuli Vernouxa iz francuske reprezentacije, oni bi bili 40% slabiji. Nema ni vremena, ni prostora za mrvicu opuštanja. Maksimalno ozbiljnim pristupom jedino možemo do nove pobjede, napominje izbornik Ivica Tucak.

– Čeka nas izuzetno teška utakmica, a bilo kakav kiks bi bacio u vodu sve ono što je napravljeno protiv Španjolske. Prema tome, mi razmišljamo u smjeru pobjede i to je jedino čime ćemo materijalizirati ona početna dva boda. Mi moramo biti na razini iz prethodne utakmice, pa čak i bolji jer mislim da imamo čak prostora za takvo što. Prvenstveno u našem napadu s igračem više. Nismo mi bili protiv Španjolske ni odlični, a sigurno ne perfektni, no ono što je bitno je da ova generacija koja će završiti svoj ciklus daj Bože u Parizu, ima nešto što ju krasi od prvog dana. Niti jedna utakmica za nas nije izgubljena. To je bilo prezentirano od Svjetskog prvenstva u Budimpešti 2022., pa preko EP u Splitu, čak bi rekao i u Fukuoki. U osmini finala protiv Crne Gore je u jednom trenutku bilo 6:3 za Crnogorce, pa smo se vratili, poveli, na kraju izgubili istina, ali odustajali nismo, rekao je Tucak.