SP u rukometu: Hrvatska u infarktnoj završnici pobijedila Brazil i izborila četvrtfinale

Nedjelja, 25. siječnja 2015. 20:41 Napisao/la  SC

Osmina finala: Hrvatska - Brazil 26:25 (13:15). Igor Karačić riješio je napad solo prodorom (25:24), a Domagoj Duvnjak trideset sekundi prije kraja donio je ključna dva gola prednosti

SP rukometaša, osmina finala

HRVATSKA - BRAZIL 26:25 (13:15)

Ali Bin Hamad Al-Attiyah Arena, Gledatelja: 1.500. Suci: Al-Suwaidi i Bamutref (oba Katar).

HRVATSKA: Alilović, Ivić, Duvnjak 4, Stepančić, Kopljar 5, Vori 2, Gojun 1, Horvat 1, Karačić 3, Bičanić 2, Štrlek 4, Čupić 3, Musa, Ninčević, Slišković, Brozović 1

BRAZIL: Nascimento, Almeida,  H. Teixeira, Pacheco 2, Silva 5, Gama 3, Candido, Toledo 1, Hubner, Santos 3, Patrianova 2, Pozzer 3, Ribeiro 3, Chiuffa 2, Cardoso 1, V. Teixeira

Sedmerci: Hrvatska 5 (1), Brazil 4 (2).

Isključenja: Hrvatska 2, Brazil 6 minuta.

Hrvatski rukometaši pobijedili su Brazil 26:25 u osmini finala Svjetskog prvenstva! U posljednjih pet minuta ušlo se s rezultatom 24:24. Igor Karačić riješio je napad solo prodorom (25:24), a Domagoj Duvnjak trideset sekundi prije kraja donio je ključna dva gola prednosti (26:24). Santos je brzo smanjio, a onda je krenula jurnjava u posljednjih 15 sekundi. Hrvatska je uspjela sačuvati loptu i izbjeći produžetke. Hrvatska je u završnici propustila čak dva napada u kojima je mogla otići na dva razlike, a ključan trenutak bila je i obrana Ivića koji je zaustavio pokušaj Chiuffe sa sedam metara u 53. minuti.

Hrvatsku igru obilježio je veliki broj neforsiranih pogrešaka, loša realizacija sa sedam metara. Brazil je dobrom igrom u napadu uspio limitirati broj kontri i polukontri. Koliko je taj segment nedostajao najbolje svjedoči otvaranje drugog poluvremena. Hrvatski rukometaši odigrali su sjajno u obrani i serijom 5:0 prešli su u vodstvo, a Brazil je gol zabio tek u osmoj minuti drugog dijela! Ali tu je stao niz, Brazil se brzo vratio u vodstvo, najviše zahvaljujući greškama suparnika. Zato i nije bilo previše čudno kada je Pacheco u 44. minuti vratio prednost na stranu Brazila (19:20).

Brza igra na otvaranju utakmice donijela je prednost 4:1 unatoč nekoliko tehničkih pogrešaka. Alilović je unutar jedne akcije obranio tri pokušaja na gol i otvorio jednu od brojnih polukontri na otvaranju. Ipak, Brazil je uspio izboriti sedmerac što je uz jednu izgubljenu loptu Duvnjaka rezultiralo povratkom u igru (4:3).

Nije pomoglo ni isključenje Brazila u 11. minuti, Vori drugi put na utakmici nije realizirao zicer. Pogreške u napadu postajale su sve ćešće, čak i situaciji s igračem više na terenu.  Brazil je svoju priliku dočekao u kontri u 15. minuti kada je Santos zabio kontru, a Silva je zabio za prvo vodstvo (8:9).  

Hrvatska jednostavno nije znala iskoristiti svoje prilike. I kada bi Brazil olako potrošio loptu u napadu, izabranici Slavka Goluže uzvratili bi istom mjerom na drugoj strani. Hrvatska je vodila veći dio prvog poluvremena, ali Brazil je iskoristio svoju priliku u 26. minuti. Nascimento je obranio tri uzastopna sedmerca Horvatu, Čupiću i Štrleku. Teško je bilo prebrojati sve pogreške hrvatskih rukometaša bilo u obrani ili u napadu, posebice u trenucima s igračem više na terenu. Sve je to rezultiralo vodstvom Brazila na poluvremenu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.