SP u rukometu: Hrvatska pobijedila Makedoniju i osigurala prvo mjesto u skupini

Srijeda, 21. siječnja 2015. 18:49 Napisao/la  SC

Utakmica 4. kola: Hrvatska - Makedonija 29:26 (15:14). Izabranici Slavka Goluže odigrali su sjajno u obrani uz odličnog Mirka Alilovića na vratima. Zaustavljen je i Kiro Lazarov koji se ovoga puta nije naigrao

Svjetsko prvenstvo rukometaša

HRVATSKA - MAKEDONIJA 29:26

Utakmica 4. kola, skupina B: Hrvatska - Makedonija 29:26 (15:14). Dvorana Duhail. Gledatelja: 1.950. Suci: Novotny i Horaček (oba Češka).

HRVATSKA: Alilović, Ivić, Duvnjak 5, Stepančić 1, Kopljar 4, Vori 2, Gojun 1, Horvat, Karačić 1, Bičanić 4, Štrlek 1, Čupić 9, Musa 1, Ninčević, Slišković, Brozović.

MAKEDONIJA: Ristovski, Angelov, Manaskov 3, Vugrinec, Stoilov 3, K. Lazarov 7, Jonoski, Mirkulovski 3, Markovski, Mojsoski, Markoski 1, Mojsovski 2, Pribak 1, Georgievski 3, F. Lazarov 1, Nedanovski 2

Sedmerci: Hrvatska 2 (2), Makedonija 3 (3).

Isključenja: Hrvatska 12, Makedonija 12 minuta.

Hrvatski rukometaši pobijedili su Makedoniju 29:26 u 4. kolu Svjetskog prvenstva potvrdivši prvo mjesto u skupini. Izabranici Slavka Goluže odigrali su sjajno u obrani uz odličnog Mirka Alilovića na vratima. Zaustavljen je i Kiro Lazarov koji se ovoga puta nije naigrao, a zaštitni znak hrvatske igre, kontra i polukontra, i ovoga puta bila je na potrebnoj razini.

U samoj završnici utakmice Stepančić je uša s klupe i prvo poentirao, a onda proigrao Duvnjaka na crti za 29:25. Hrvatska je u posljednju minutu ušla s četiri gola prednosti. Bio je to znak da publika napokon može početi slaviti, Makedonija je napokon slomljena. Prvu priliku da prelome susret izabranici Slavka Goluže propustili su kod 24:19 kada je Jonovski u 50. minuti zaradio isključenje. Umjesto da se odvoje, hrvatski rukometaši prodali su loptu u dva napada i Makedonija je serijom 3:0 stigla na samo dva gola zaostatka (24:22). Ipak, Čupić i Kopljar pogocima su vratili mir uoči završnice i Makedonija nije dobila drugu priliku.

Rezultati utakmica odigranih u srijedu

Hrvatska je ključnu prednost stekla serijom 5:0 koja je donijela prednst 22:17. Mirko Alilović bio je među najzaslužnijim za taj niz obranivši, između ostalog, i dva zicera. Post Makedonije koji je trajao 12 minuta prekinuo je Stoilov.

Hrvatska je na otvaranju utakmice ponovo pokazala dobre strane brze igre, ali ujedno je napravljeno nekoliko pogrešaka u polukontri i pokušaju brzog centra. Makedonija je kažnjavala sve, Georgijevski je zabio dvije kontre, a nakon gola Lazarova, Hrvatska je pokušala odigrati brzi centar i izgubila loptu. Sve je rezultiralo isključenjem za Bičanića koji je spriječio kontru.

Uskoro je Makedonija zaradila dvije minute, ali Lazarov je na drugoj strani donio tri gola prednosti (4:7) u desetoj minuti. Hrvatska je nastavila griješiti, Stoilov donio četiri gola prednosti i Slavko Goluža pozvao je minutu odmora. Rezultat je brzo bio vidljiv, Hrvatska je čvršće odigrala obranu što je rezultiralo kontrama Kopljara i Čupića (8:9) i ovoga puta Ivica Obrvan je pozvao minutu odmora. Makedonija je i dalje držala minimalnu prednost. Karačić i Musa donijeli su prednost za 14:13 u 29. minuti, prvo vodstvo nakon sedme minute. Makedonija nije dobila drugu priliku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.