SP u rukometu: Hrvatska dugo lomila Tunis za drugu pobjedu na prvenstvu

Subota, 17. siječnja 2015. 18:50 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola, skupina B: Tunis - Hrvatska 25:28 (13:14). Dvije obrane Alilovića, te pogoci Štrleka i Čupića donijeli su u 54. minuti ključna tri gola prednosti (25:22)

Svjetsko prvenstvo rukometaša

TUNIS - HRVATSKA 25:28

Utakmica 2. kola, skupina B: Tunis - Hrvatska 25:28 (13:14). Suci: Sabroso i Raluy Lopez.

TUNIS: Magaiez, Ben Salah, Tej 2, Sanai 7, Bannour 9,  Boughanmi 4, Toumi, Hamza, Megananem 2, Jallouz, Hedoui, Hmam, Hammed, Touati, Gharbi 1, Chouiref.

HRVATSKA:  Alilović, Duvnjak 3, Kopljar 4, Bičanić 2, Gojun, Čupić 8, Štrlek 7, Ivić, Brozović, Slišković, Ninčević, Horvat, Karačić, Musa 1, Vori 3, Stepančić.

Sedmerci: Tunis -, Hrvatska 5 (5).

Isključenja: Tunis 4,  Hrvatska 10 minuta.

Hrvatski rukometaši pobijedili su Tunis 28:25 i tako stigli do druge pobjede u skupini B na Svjetskom prvenstvu. Izabranici Slavka Goluže ponovo su dugo lomili protivnika, ali ovaj put priču su zaključili prije same završnice.

U 48. minuti Karačić je zaradio isključenje, a gosti su u 51. minuti golom Sanaija stigli na gol zaostatka (21:22). Bio je to period u kojem se Hrvatska mučila u napadu. Srećom, u idućem napadu, nakon gola Sanija,  Štrlek je nakon pokušaja Duvnjaka  i obrane tuniškog vratara pospremio loptu u mrežu i tako spriječio da Tunis dođe u priliku da se vrati u egal. Tada je ponovo proradio Alilović, kontra Štrleka i gol Čupića donijeli su Hrvatskoj u 54. minuti tri gola prednosti (25:22). Duvnjak i Kopljar napokon su probili magičnu granicu od četiri pogotka prednosti (27:22), a Tunis je u završnici samo ublažio poraz.

Tunis je krenuo dosta oštro u utakmicu uz tri isključenja u prvih osam minuta. Hrvatska je uspjela doći do tri gola prednosti, ali kao i protiv Austrije, protivnik se vrlo brzo vratio u igru. Boughanmi je u 24. minuti poentirao za 11:11. Hrvatska je uskoro imala ponovo igrača više, ali bez rezultata. Karačić je zatim zaradio dvije minute, ali niti jedna reprezentacija nije znala iskoristiti brojčanu prednost. I kada se činilo da će na poluvremenu rezultat biti izjednačen, Štrlek je u posljednjoj sekundi poentirao.

Izabranici Slavka Goluže mučili su se i u drugom dijelu. Hrvatska je opet imala igrača više, a Čupić je u 41. minuti zabio sedmerac za 19:16. Uslijedila su isključenja Sliškovića i Gojuna, ali ni Tunis nije znao kapitalizirati tu prednost. Tunižani su još jednom priprijetili na ulasku u zadnjih deset minuta, ali nisu uspjeli održati priključak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.