SP u rukometu: Hrvatska dugo lomila Tunis za drugu pobjedu na prvenstvu

Subota, 17. siječnja 2015. 18:50 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola, skupina B: Tunis - Hrvatska 25:28 (13:14). Dvije obrane Alilovića, te pogoci Štrleka i Čupića donijeli su u 54. minuti ključna tri gola prednosti (25:22)

Svjetsko prvenstvo rukometaša

TUNIS - HRVATSKA 25:28

Utakmica 2. kola, skupina B: Tunis - Hrvatska 25:28 (13:14). Suci: Sabroso i Raluy Lopez.

TUNIS: Magaiez, Ben Salah, Tej 2, Sanai 7, Bannour 9,  Boughanmi 4, Toumi, Hamza, Megananem 2, Jallouz, Hedoui, Hmam, Hammed, Touati, Gharbi 1, Chouiref.

HRVATSKA:  Alilović, Duvnjak 3, Kopljar 4, Bičanić 2, Gojun, Čupić 8, Štrlek 7, Ivić, Brozović, Slišković, Ninčević, Horvat, Karačić, Musa 1, Vori 3, Stepančić.

Sedmerci: Tunis -, Hrvatska 5 (5).

Isključenja: Tunis 4,  Hrvatska 10 minuta.

Hrvatski rukometaši pobijedili su Tunis 28:25 i tako stigli do druge pobjede u skupini B na Svjetskom prvenstvu. Izabranici Slavka Goluže ponovo su dugo lomili protivnika, ali ovaj put priču su zaključili prije same završnice.

U 48. minuti Karačić je zaradio isključenje, a gosti su u 51. minuti golom Sanaija stigli na gol zaostatka (21:22). Bio je to period u kojem se Hrvatska mučila u napadu. Srećom, u idućem napadu, nakon gola Sanija,  Štrlek je nakon pokušaja Duvnjaka  i obrane tuniškog vratara pospremio loptu u mrežu i tako spriječio da Tunis dođe u priliku da se vrati u egal. Tada je ponovo proradio Alilović, kontra Štrleka i gol Čupića donijeli su Hrvatskoj u 54. minuti tri gola prednosti (25:22). Duvnjak i Kopljar napokon su probili magičnu granicu od četiri pogotka prednosti (27:22), a Tunis je u završnici samo ublažio poraz.

Tunis je krenuo dosta oštro u utakmicu uz tri isključenja u prvih osam minuta. Hrvatska je uspjela doći do tri gola prednosti, ali kao i protiv Austrije, protivnik se vrlo brzo vratio u igru. Boughanmi je u 24. minuti poentirao za 11:11. Hrvatska je uskoro imala ponovo igrača više, ali bez rezultata. Karačić je zatim zaradio dvije minute, ali niti jedna reprezentacija nije znala iskoristiti brojčanu prednost. I kada se činilo da će na poluvremenu rezultat biti izjednačen, Štrlek je u posljednjoj sekundi poentirao.

Izabranici Slavka Goluže mučili su se i u drugom dijelu. Hrvatska je opet imala igrača više, a Čupić je u 41. minuti zabio sedmerac za 19:16. Uslijedila su isključenja Sliškovića i Gojuna, ali ni Tunis nije znao kapitalizirati tu prednost. Tunižani su još jednom priprijetili na ulasku u zadnjih deset minuta, ali nisu uspjeli održati priključak.