OLIMPIJSKE IGRE

Hrvatski rukometaši u skupini s Francuskom

Petak, 29. travnja 2016. 20:32 Napisao/la  SC

Skupinu B čine Poljska, Slovenija, Švedska, Brazil, Njemačka i Egipat

U Rio de Janeiru održan je ždrijeb rukometnog turnira na Olimpijskim igrama. Ždrijeb je održan u Future Areni uoči početka Aquece Rio Handball turnira na kojem se natječu četiri najbolje brazilske momčadi, a sam turnir zamišljen je kao test turnir za Igre.

Dvanaest reprezentacija izvučeno je u dvije grupe, a domaćin Brazil imao je pravo biranja grupe. Hrvatsku smjestio je u skupinu A zajedno s Francuskom, Danskom, Tunisom, Katarom i Argentinom.

Skupinu B čine Poljska, Slovenija, Švedska, Brazil, Njemačka i Egipat.

SKUPINA A
FRANCUSKA
DANSKA
HRVATSKA
TUNIS
KATAR
ARGENTINA

SKUPINA B
POLJSKA
SLOVENIJA
ŠVEDSKA
BRAZIL
NJEMAČKA
EGIPAT

Nakon izvlačenja skupina za OI u Brazilu svoje je viđenje protivnika u skupini A dao i kapetan Marko Kopljar.

- Skupina je zanimljiva s obzirom na to da s Francuskom i Danskom igramo gotovo uvijek. Katar je napredovao, uostalom drugi su na svijetu, dugo se pripremaju imaju odličan tim, i sigurno su težak protivnik. Tunis i Argentina zaslužuju pažnju i respekt kao i sve ekipe koje su u drugoj skupini koje smo mogli dobiti. Mislim općenito da će Igre biti jako dobre jer je kvaliteta svih sudionika na visokoj razini. Na nama je da se dobro pripremimo i što je najvažnije da zdravi krenemo na OI, najveće natjecanje na kojem sportaši imaju privilegiju nastupati, kaže Kopljar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.