OLIMPIJSKE IGRE

Hrvatski rukometaši u skupini s Francuskom

Petak, 29. travnja 2016. 20:32 Napisao/la  SC

Skupinu B čine Poljska, Slovenija, Švedska, Brazil, Njemačka i Egipat

U Rio de Janeiru održan je ždrijeb rukometnog turnira na Olimpijskim igrama. Ždrijeb je održan u Future Areni uoči početka Aquece Rio Handball turnira na kojem se natječu četiri najbolje brazilske momčadi, a sam turnir zamišljen je kao test turnir za Igre.

Dvanaest reprezentacija izvučeno je u dvije grupe, a domaćin Brazil imao je pravo biranja grupe. Hrvatsku smjestio je u skupinu A zajedno s Francuskom, Danskom, Tunisom, Katarom i Argentinom.

Skupinu B čine Poljska, Slovenija, Švedska, Brazil, Njemačka i Egipat.

SKUPINA A
FRANCUSKA
DANSKA
HRVATSKA
TUNIS
KATAR
ARGENTINA

SKUPINA B
POLJSKA
SLOVENIJA
ŠVEDSKA
BRAZIL
NJEMAČKA
EGIPAT

Nakon izvlačenja skupina za OI u Brazilu svoje je viđenje protivnika u skupini A dao i kapetan Marko Kopljar.

- Skupina je zanimljiva s obzirom na to da s Francuskom i Danskom igramo gotovo uvijek. Katar je napredovao, uostalom drugi su na svijetu, dugo se pripremaju imaju odličan tim, i sigurno su težak protivnik. Tunis i Argentina zaslužuju pažnju i respekt kao i sve ekipe koje su u drugoj skupini koje smo mogli dobiti. Mislim općenito da će Igre biti jako dobre jer je kvaliteta svih sudionika na visokoj razini. Na nama je da se dobro pripremimo i što je najvažnije da zdravi krenemo na OI, najveće natjecanje na kojem sportaši imaju privilegiju nastupati, kaže Kopljar.