MI: Hrvatski vaterpolisti pobijedili Italiju i osigurali finale protiv Španjolske

Nedjelja, 23. lipnja 2013. 20:00 Napisao/la  SC

Polufinale: Hrvatska - Italija 7:5

 

Hrvatski vaterpolistipobijedili su u polufinalu 17. Mediteranskih igara u turskom Mersinu Italiju sa 7:5 te će u utorak, 25. lipnja igrati za zlato protiv Španjolske, koja je u prvom polufinalu bila bolja od Grčke s 10:7.

 

Paulo Obradović i Andro Bušlje s po 2 pogotka su bili prvi strijelci Hrvatske u polufinalu, po jednom su mrežu Talijana zatresli Anđelo Šetka, Maro Joković iz peterca teSandro Sukno. Kod Talijana s po dva pogotka su najbolji bili Alex Giorgettii Pietro Figlioli, dok je jedan pogodak postigao Valentino Gallo. Josip Pavić, vratar Hrvatske je imao 9 obrana, jednu više od Stefana Tempestija, čuvara mreže talijanske reprezentacije.

 

Pred kraj prve četvrtine zakačili su se Nikša DobudiNiccolo Gitto. Dobud je isključen s pravom zamjene, a Gitto je zaradio brutality. Naši su iz peterca, Joković, izjednačili na 2:2, a u sljedeće četiri minute s igračem više smo postigli samo jedan pogodak (Paulo Obradović za 3:2). Hrvatska je vodila i 4:3. Talijani rade preokret i vode 5:4. Potom je na scenu stupio Bušlje te s dva pogotka u nizu prvo izjednačio na 5:5, a potom pogodio za 6:5. Pobjedu naših potvrdio je Sandro Sukno.

 

Hrvatska je tako osigurala medalju. Suparnika u finalu su dobili na startu Igara u natjecanju u skupini. Tada je Hrvatska s 8:7 bila bolja od Španjolske. Zbog isključenja u polufinalu protiv Italije našu reprezentaciju u finalu po svemu sudeći neće voditi izbornik Ivica Tucak već pomoćni trener Ivan Asić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.