MI: Hrvatski vaterpolisti pobijedili Italiju i osigurali finale protiv Španjolske

Nedjelja, 23. lipnja 2013. 20:00 Napisao/la  SC

Polufinale: Hrvatska - Italija 7:5

 

Hrvatski vaterpolistipobijedili su u polufinalu 17. Mediteranskih igara u turskom Mersinu Italiju sa 7:5 te će u utorak, 25. lipnja igrati za zlato protiv Španjolske, koja je u prvom polufinalu bila bolja od Grčke s 10:7.

 

Paulo Obradović i Andro Bušlje s po 2 pogotka su bili prvi strijelci Hrvatske u polufinalu, po jednom su mrežu Talijana zatresli Anđelo Šetka, Maro Joković iz peterca teSandro Sukno. Kod Talijana s po dva pogotka su najbolji bili Alex Giorgettii Pietro Figlioli, dok je jedan pogodak postigao Valentino Gallo. Josip Pavić, vratar Hrvatske je imao 9 obrana, jednu više od Stefana Tempestija, čuvara mreže talijanske reprezentacije.

 

Pred kraj prve četvrtine zakačili su se Nikša DobudiNiccolo Gitto. Dobud je isključen s pravom zamjene, a Gitto je zaradio brutality. Naši su iz peterca, Joković, izjednačili na 2:2, a u sljedeće četiri minute s igračem više smo postigli samo jedan pogodak (Paulo Obradović za 3:2). Hrvatska je vodila i 4:3. Talijani rade preokret i vode 5:4. Potom je na scenu stupio Bušlje te s dva pogotka u nizu prvo izjednačio na 5:5, a potom pogodio za 6:5. Pobjedu naših potvrdio je Sandro Sukno.

 

Hrvatska je tako osigurala medalju. Suparnika u finalu su dobili na startu Igara u natjecanju u skupini. Tada je Hrvatska s 8:7 bila bolja od Španjolske. Zbog isključenja u polufinalu protiv Italije našu reprezentaciju u finalu po svemu sudeći neće voditi izbornik Ivica Tucak već pomoćni trener Ivan Asić.