Pep Guardiola: Ono što Barcelona igra zadnjih 25 godina isključivo je zasluga Johana Cruyffa

Petak, 25. ožujka 2016. 19:33 Napisao/la  SC

Naučio me da reagiram po svom instinktu, a ne logici. To sam i napravio protiv Juventusa, kaže Gurdiola


Pep Guardiola slovi ponajboljim trenerom na svijetu, ali ne u usporedbi s Johanom Cruyffom. Guardiola je osvojio više trofeja do sada nedo Cruyff tijekom cijele trenerske karijere, ali...

- Uopće nije stvar u broju titula. Pa, ja sam ih osvojio više. To ništa ne znači. Njegova ostavština je toliko velika. On je taj koji je uveo promjene. I to ne samo u Ajaxu i Barceloni već i u reprezentacijama Nizozemske i Španjolske. Ne postoji ništa što se može mjeriti s njegovim utjecajem na nogomet. Ono što Barcelona igra zadnjih 25 godina isključivo je njegova zasluga i ta činjenica je neuništiva, rekao je Guardiola koji je pod vodstvom Cruyffa igrao šest godina.

- Ja o nogometu nisam znao ništa, a Johan mi je dao sve. Otvorio je meni i mnogima poput mene jedan fascinantan svijet. Primjerice, kada bi na poluvremenu nakon slabe igre stigli u svlačionicu, očekivali bi grmljavinu jer ste se valjda trebali boriti više. No, Johan bi vam rekao da ste bili loši, jer ste trčali previše i da trebate poslati loptu tamo gdje želite, a ne trčati tamo. Cruyff bi vam često znao reći potpuno suprotno od onoga što ste već sto puta čuli. On je bio revolucionar koji nas je naučio stvarima, rekao je Pep i otkrio tajnu Bayernove pobjede u Munchenu protiv Juventusa u Ligi prvaka, na odmoru gosti su vodili 2:0.

- Naučio me da reagiram po svom instinktu, a ne logici. To sam i napravio protiv Juventusa. Omča je već bila oko mog vrata i ja sam se zapitao što bi Johan sada napravio, otkrio je Guardiola.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.