Pep Guardiola: Ono što Barcelona igra zadnjih 25 godina isključivo je zasluga Johana Cruyffa

Petak, 25. ožujka 2016. 19:33 Napisao/la  SC

Naučio me da reagiram po svom instinktu, a ne logici. To sam i napravio protiv Juventusa, kaže Gurdiola


Pep Guardiola slovi ponajboljim trenerom na svijetu, ali ne u usporedbi s Johanom Cruyffom. Guardiola je osvojio više trofeja do sada nedo Cruyff tijekom cijele trenerske karijere, ali...

- Uopće nije stvar u broju titula. Pa, ja sam ih osvojio više. To ništa ne znači. Njegova ostavština je toliko velika. On je taj koji je uveo promjene. I to ne samo u Ajaxu i Barceloni već i u reprezentacijama Nizozemske i Španjolske. Ne postoji ništa što se može mjeriti s njegovim utjecajem na nogomet. Ono što Barcelona igra zadnjih 25 godina isključivo je njegova zasluga i ta činjenica je neuništiva, rekao je Guardiola koji je pod vodstvom Cruyffa igrao šest godina.

- Ja o nogometu nisam znao ništa, a Johan mi je dao sve. Otvorio je meni i mnogima poput mene jedan fascinantan svijet. Primjerice, kada bi na poluvremenu nakon slabe igre stigli u svlačionicu, očekivali bi grmljavinu jer ste se valjda trebali boriti više. No, Johan bi vam rekao da ste bili loši, jer ste trčali previše i da trebate poslati loptu tamo gdje želite, a ne trčati tamo. Cruyff bi vam često znao reći potpuno suprotno od onoga što ste već sto puta čuli. On je bio revolucionar koji nas je naučio stvarima, rekao je Pep i otkrio tajnu Bayernove pobjede u Munchenu protiv Juventusa u Ligi prvaka, na odmoru gosti su vodili 2:0.

- Naučio me da reagiram po svom instinktu, a ne logici. To sam i napravio protiv Juventusa. Omča je već bila oko mog vrata i ja sam se zapitao što bi Johan sada napravio, otkrio je Guardiola.