Nestor El Maestro, bivši trener Trnave promijenio prezime zbog srpskog porijekla

Srijeda, 24. listopada 2018. 16:35 Napisao/la  SC
El Maestro rođen kao Jevtić
El Maestro rođen kao Jevtić

 

Nestor El Maestro od ove sezone trener je CSKA iz Sofije, Britanac neobična imena i prezimena prošle sezone donio je titulu prvaka Spartaku iz Trnave, protivniku Dinama u Europskoj ligi.

Iza ezoteričnog imena i prezimena krije se Nestor Jevtić, 35-godinji Srbin rođen u Beogradu.

- Živio sam u Beogradu, išao u školu i igrao se s prijateljima na ulici, a mjesec dana kasnije postao sam učenik na West Sussexu. Nisam znao riječ engleskog jezika. Odrastao sam u Engleskoj za vrijeme slavnih dana Premier lige. Ili je to samo činjenica da vam se sve čini romantičnije i posebnije dok ste dijete... Nisam imao jasnu viziju što želim raditi, znao sam samo da volim nogomet i da nisam dovoljno dobar da bih ostvario igračku karijeru, kaže El Maestro koji je engleskim medijima otkrio porijeklo svoga prezumena:

- Dvaput sam mijenjao ime. Prvi put kad mi je bilo 16 ili 17, htio sam se riješiti onoga 'ić'. Nakon toliko godina u Engleskoj osjećao sam se kao Britanac, a bilo me i malo sram što sam iz Srbije. Ona je tada bila opisivana kao agresor, a Slobodanu Miloševiću sudilo se za ratne zločine. Promijenio sam ime u John Smith ili nešto slično. No, nekoliko godina kasnije, kad mi je bilo oko 18, počeo sam se osjećati kao lažnjak i pomalo glupo s imenom John Smith. Roditelji su mi bili stranci i govorili su drugačijim naglaskom, pa sam se vratio svom izvornom imenu koje mi se oduvijek i dopadalo - Nestor. A u trenucima tinejdžerskog ludila, prezime sam promijenio u El Maestro, jer mi je zvučalo cool. Sad sam El Maestro dulje nego što sam bio Jevtić i naučio sam živjeti s tim, kaže El Mestro.

Radio je u školama noogmeta u West Hamu, bečkoj Austriji, Valenciji, u Schlakeu je postao najmlađi asistent, radio je u Hannoveru i Hamburgu, pa se vratio u bečku Austriju gdje je bio pomoćnik Thorstenu Finku.

Nakon utakmice protiv Spartaka iz Trnave, slovački ga je klub prošloga ljeta doveo na klupu.

- Ne znam gdje ću biti za deset godina, ali uvjeren sam da ću biti u većem klubu i ligi nego što sam sad. A ako me karijera odvede natrag u Englesku, u Premierligu, bit ću najsretniji na svijetu, kaže El Maestro.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.