Nestor El Maestro, bivši trener Trnave promijenio prezime zbog srpskog porijekla

Srijeda, 24. listopada 2018. 16:35 Napisao/la  SC
El Maestro rođen kao Jevtić
El Maestro rođen kao Jevtić

 

Nestor El Maestro od ove sezone trener je CSKA iz Sofije, Britanac neobična imena i prezimena prošle sezone donio je titulu prvaka Spartaku iz Trnave, protivniku Dinama u Europskoj ligi.

Iza ezoteričnog imena i prezimena krije se Nestor Jevtić, 35-godinji Srbin rođen u Beogradu.

- Živio sam u Beogradu, išao u školu i igrao se s prijateljima na ulici, a mjesec dana kasnije postao sam učenik na West Sussexu. Nisam znao riječ engleskog jezika. Odrastao sam u Engleskoj za vrijeme slavnih dana Premier lige. Ili je to samo činjenica da vam se sve čini romantičnije i posebnije dok ste dijete... Nisam imao jasnu viziju što želim raditi, znao sam samo da volim nogomet i da nisam dovoljno dobar da bih ostvario igračku karijeru, kaže El Maestro koji je engleskim medijima otkrio porijeklo svoga prezumena:

- Dvaput sam mijenjao ime. Prvi put kad mi je bilo 16 ili 17, htio sam se riješiti onoga 'ić'. Nakon toliko godina u Engleskoj osjećao sam se kao Britanac, a bilo me i malo sram što sam iz Srbije. Ona je tada bila opisivana kao agresor, a Slobodanu Miloševiću sudilo se za ratne zločine. Promijenio sam ime u John Smith ili nešto slično. No, nekoliko godina kasnije, kad mi je bilo oko 18, počeo sam se osjećati kao lažnjak i pomalo glupo s imenom John Smith. Roditelji su mi bili stranci i govorili su drugačijim naglaskom, pa sam se vratio svom izvornom imenu koje mi se oduvijek i dopadalo - Nestor. A u trenucima tinejdžerskog ludila, prezime sam promijenio u El Maestro, jer mi je zvučalo cool. Sad sam El Maestro dulje nego što sam bio Jevtić i naučio sam živjeti s tim, kaže El Mestro.

Radio je u školama noogmeta u West Hamu, bečkoj Austriji, Valenciji, u Schlakeu je postao najmlađi asistent, radio je u Hannoveru i Hamburgu, pa se vratio u bečku Austriju gdje je bio pomoćnik Thorstenu Finku.

Nakon utakmice protiv Spartaka iz Trnave, slovački ga je klub prošloga ljeta doveo na klupu.

- Ne znam gdje ću biti za deset godina, ali uvjeren sam da ću biti u većem klubu i ligi nego što sam sad. A ako me karijera odvede natrag u Englesku, u Premierligu, bit ću najsretniji na svijetu, kaže El Maestro.