U transferu Marcela Brozovića ključan je faktor Franck Kessie

Četvrtak, 29. lipnja 2023. 16:08 Napisao/la  SC
Brozović i Kessie
Brozović i Kessie

Marcelo Brozović rado bi otišao u Barcelonu, 30-godišnji hrvatski veznjak u naponu je snage, u dresu Barcelonu doživio bi vrhunac karijere.

Barcelona bi isto tako rado dovela Brozovića, Xavi je nekoliko puta naglasio da u njemu vidi najbolju zamjenu za Sergija Busquetsa, ali problem je kao i uvijek u novcu.

Katalunjski klub već nekoliko sezona ima velikih problema s financijskim ograničenjima koje određuje LaLiga na temelju Financijskog Fair Playa.

Odšteta od 25 mil. eura i plaća od 7, 8 mil. eura godišnje za Barcelonu bi prije nekoliko godina bio sitniš, međutim s obzirom na dugove i opterećenja, Barcelona za sada ne može za Brozovića pronaći slobodan prostor u financijskim knjigama.

Ključan je faktor Kessie!

Kada bi Franck Kessie pristao otići u Inter u razmjeni, Barcelona bi lakše kompenzirala odštetu i oslobodila oko 15 mil. eura u budžetu, koji bi otprilike iznosila bruto Brozovićeva plaća.

Kessie ne želi natrag u Milano gdje je igrao za Milan, Brozovićev agent navodno je Barceloni dao rok od tjedan dana da riješi problem.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.