U transferu Marcela Brozovića ključan je faktor Franck Kessie

Četvrtak, 29. lipnja 2023. 16:08 Napisao/la  SC
Brozović i Kessie
Brozović i Kessie

Marcelo Brozović rado bi otišao u Barcelonu, 30-godišnji hrvatski veznjak u naponu je snage, u dresu Barcelonu doživio bi vrhunac karijere.

Barcelona bi isto tako rado dovela Brozovića, Xavi je nekoliko puta naglasio da u njemu vidi najbolju zamjenu za Sergija Busquetsa, ali problem je kao i uvijek u novcu.

Katalunjski klub već nekoliko sezona ima velikih problema s financijskim ograničenjima koje određuje LaLiga na temelju Financijskog Fair Playa.

Odšteta od 25 mil. eura i plaća od 7, 8 mil. eura godišnje za Barcelonu bi prije nekoliko godina bio sitniš, međutim s obzirom na dugove i opterećenja, Barcelona za sada ne može za Brozovića pronaći slobodan prostor u financijskim knjigama.

Ključan je faktor Kessie!

Kada bi Franck Kessie pristao otići u Inter u razmjeni, Barcelona bi lakše kompenzirala odštetu i oslobodila oko 15 mil. eura u budžetu, koji bi otprilike iznosila bruto Brozovićeva plaća.

Kessie ne želi natrag u Milano gdje je igrao za Milan, Brozovićev agent navodno je Barceloni dao rok od tjedan dana da riješi problem.

Tablice omogućuje Sofascore