Ivan Jurić: Iskreno me iznenađuje kako igramo ove sezone

Ponedjeljak, 09. studenog 2020. 10:33 Napisao/la  SC

Jurić je najcjenjeniji hrvatski stručnjak u Ligama petice uz dužno poštovanje prema dvojici bivših izbornika, Slavenu Biliću (WBA) i Niki Kovaču (Monaco)

Ivan Jurić
Ivan Jurić

Ivan Jurić trenutno je najcjenjeniji hrvatski stručnjak u Ligama petice uz dužno poštovanje prema dvojici bivših izbornika, Slavenu Biliću (WBA) i Niki Kovaču (Monaco).

Verona je na početku druge sezone potvrdila da rezultati prošle sezone nisu bili slučajni, Jurić je postao prepoznatljiv po načinu igre momčadi koja igra najbolju obranu u talijanskom nogometu.

U utakmici protiv Milana (2:2), Verona je u 93. minuti ostala bez pobjede, zadnjih dvadesetak minuta sve je teže podnosila pritisak Zlatana Ibrahimovića, koji je objektivno bio jedina opasnost:

- Igrali smo sjajno prvo poluvrijeme, ali u određenoj fazi nakon odmora jednostavno smo fizički pali, nismo mogli pratiti Milan. Radili smo ono što sam želio 65 minuta, a onda se pojavio nedostatak karaktera i samopouzdanja, nismo dobilvali duele, niti zadržali loptu. Unatoč tome, iskreno me iznenađuje kao igramo ove sezone. Nije lagana situacija, promijenili smo osam igrača u odnosu na momčad prije šest mjeseci. Milanovo superiorno iskustvo osjetilo se u posljednjim minutama, kazao je Jurić.

Verona se kao i prošle sezone nalazi blizu zone europskog plasmana, trenutno je osma na ljestvici na vrhu koje se nalazi Milan.

- Mislim da Juventus neće imati istu ulogu kao prošle sezone, nisu toliko dominantni kao u prošlosti. Milan je fantastičan, mlad je, talentiran, održava visoki pritisak, trudi se, imaju sve što je potrebno s igračima poput Francka Kessiea, Ante Rebića, Ismaela Bennacera.. Mislim da su Roma, Napoli i Inter također vrlo jaki, tako da se Juve neće šetati kao prošlih sezona, naglašava Jurić.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.