Ivan Jurić: Iskreno me iznenađuje kako igramo ove sezone

Ponedjeljak, 09. studenog 2020. 10:33 Napisao/la  SC

Jurić je najcjenjeniji hrvatski stručnjak u Ligama petice uz dužno poštovanje prema dvojici bivših izbornika, Slavenu Biliću (WBA) i Niki Kovaču (Monaco)

Ivan Jurić
Ivan Jurić

Ivan Jurić trenutno je najcjenjeniji hrvatski stručnjak u Ligama petice uz dužno poštovanje prema dvojici bivših izbornika, Slavenu Biliću (WBA) i Niki Kovaču (Monaco).

Verona je na početku druge sezone potvrdila da rezultati prošle sezone nisu bili slučajni, Jurić je postao prepoznatljiv po načinu igre momčadi koja igra najbolju obranu u talijanskom nogometu.

U utakmici protiv Milana (2:2), Verona je u 93. minuti ostala bez pobjede, zadnjih dvadesetak minuta sve je teže podnosila pritisak Zlatana Ibrahimovića, koji je objektivno bio jedina opasnost:

- Igrali smo sjajno prvo poluvrijeme, ali u određenoj fazi nakon odmora jednostavno smo fizički pali, nismo mogli pratiti Milan. Radili smo ono što sam želio 65 minuta, a onda se pojavio nedostatak karaktera i samopouzdanja, nismo dobilvali duele, niti zadržali loptu. Unatoč tome, iskreno me iznenađuje kao igramo ove sezone. Nije lagana situacija, promijenili smo osam igrača u odnosu na momčad prije šest mjeseci. Milanovo superiorno iskustvo osjetilo se u posljednjim minutama, kazao je Jurić.

Verona se kao i prošle sezone nalazi blizu zone europskog plasmana, trenutno je osma na ljestvici na vrhu koje se nalazi Milan.

- Mislim da Juventus neće imati istu ulogu kao prošle sezone, nisu toliko dominantni kao u prošlosti. Milan je fantastičan, mlad je, talentiran, održava visoki pritisak, trudi se, imaju sve što je potrebno s igračima poput Francka Kessiea, Ante Rebića, Ismaela Bennacera.. Mislim da su Roma, Napoli i Inter također vrlo jaki, tako da se Juve neće šetati kao prošlih sezona, naglašava Jurić.

Tablice omogućuje Sofascore