MOURINHO&POGBA Niti jedan igrač nije veći od kluba, Manchester United je veći od svih

Subota, 29. rujna 2018. 12:36 Napisao/la  SC
Mourinho i Pogba
Mourinho i Pogba

 

Nastavlja se sukob između Josea Mourinha i Paula Pogbe, praktično ne prođe ni tjedan dana da engleski mediji ne objave nove otrovne strelice koje međusobno izmjenjuju trener i bivši kapetan Manchester Uniteda.

Mourinho je Pogbi oduzeo traku nakon što je Francuz kritizirao trenerov način igre:

- Ovu odluku sam detaljno objasnio svima koji su je trebali razumijeti. Dakle, sve je jasno igračima i stručnom stožeru, a posebno Pogbi. Igrača uvijek analiziram kao igrača. Ali, na kapetana gledamo drugačije te smo nakon brojnih premišljanja moji suradnici i ja zaključili kako je Pogba samo igrač, a ne i kapetan. Paul nije bio dokapetan. Valencia nam je kapetan, a onda imamo grupu igrača koji mogu biti dokapetani - jedan je put traku nosio David de Gea, drugi put Ashley Young, pa Chris Smalling. Prošle sam sezone razmišljao o Paulu jer je igrač druge generacije, mlađi je, nešto kao kapetan budućnosti. Ali on nije dokapetan, United nema dokapetana. Sve ovisi o tome igra li Valencia, ako njega nema, pronaći ću drugo rješenje, objasnio je Mourinho svoju odluku.

O stalnom sukobu s Pogbom karizmatični menadžer kaže sljedeće:

- Niti jedan igrač nije veći od kluba. Ako sam ja sretan s njegovim radom, igrat će, ako nisam, neće. Manchester United je veći od svih i ja to moram braniti. Ako vam kažem da je odnos igrača i trenera dobar, samo ću dobiti još puno pitanja. Pa ću vam samo reći kako više nemamo odnos kapetana i trenera, nego samo igrača i trenera. Neki igrači su trenirali jednako dobro kao on, ali ne bolje od njega, no on će i dalje igrati u subotu pa je to kraj priče, rekao je Mourinho pred utakmicu protiv West Hama.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.