MOURINHO&POGBA Niti jedan igrač nije veći od kluba, Manchester United je veći od svih

Subota, 29. rujna 2018. 12:36 Napisao/la  SC
Mourinho i Pogba
Mourinho i Pogba

 

Nastavlja se sukob između Josea Mourinha i Paula Pogbe, praktično ne prođe ni tjedan dana da engleski mediji ne objave nove otrovne strelice koje međusobno izmjenjuju trener i bivši kapetan Manchester Uniteda.

Mourinho je Pogbi oduzeo traku nakon što je Francuz kritizirao trenerov način igre:

- Ovu odluku sam detaljno objasnio svima koji su je trebali razumijeti. Dakle, sve je jasno igračima i stručnom stožeru, a posebno Pogbi. Igrača uvijek analiziram kao igrača. Ali, na kapetana gledamo drugačije te smo nakon brojnih premišljanja moji suradnici i ja zaključili kako je Pogba samo igrač, a ne i kapetan. Paul nije bio dokapetan. Valencia nam je kapetan, a onda imamo grupu igrača koji mogu biti dokapetani - jedan je put traku nosio David de Gea, drugi put Ashley Young, pa Chris Smalling. Prošle sam sezone razmišljao o Paulu jer je igrač druge generacije, mlađi je, nešto kao kapetan budućnosti. Ali on nije dokapetan, United nema dokapetana. Sve ovisi o tome igra li Valencia, ako njega nema, pronaći ću drugo rješenje, objasnio je Mourinho svoju odluku.

O stalnom sukobu s Pogbom karizmatični menadžer kaže sljedeće:

- Niti jedan igrač nije veći od kluba. Ako sam ja sretan s njegovim radom, igrat će, ako nisam, neće. Manchester United je veći od svih i ja to moram braniti. Ako vam kažem da je odnos igrača i trenera dobar, samo ću dobiti još puno pitanja. Pa ću vam samo reći kako više nemamo odnos kapetana i trenera, nego samo igrača i trenera. Neki igrači su trenirali jednako dobro kao on, ali ne bolje od njega, no on će i dalje igrati u subotu pa je to kraj priče, rekao je Mourinho pred utakmicu protiv West Hama.

Tablice omogućuje Sofascore