ŠPANJOLSKI SUPERKUP

Barceloni prvi čin Superkupa protiv Reala

Petak, 24. kolovoza 2012. 00:07 Napisao/la  SC

Barcelona - Real (M) 3:2. U 85. minuti Valdes je pogriješio i otvorio Di Mariji da osigura Realu povoljan rezultat pred uzvrat

BARCELONA - REAL MADRID 3:2

Prva utakmica Superkupa: Barcelona - Real Madrid 3:2 (0:0). Camp Nou. Sudac: Clos Gomez.

Strijelci: 0:1 Ronaldo (55'), 1:1 Pedro (56'), 2:1 Messi (70'-11m), 3:1 Xavi (77'),  3:2 Di Maria (85').

Žuti kartoni: Mascherano (Barcelona), Alonso, Albiol, Arbeola (Real Madrid).

BARCELONA: Valdes, Alves, Pique, Mascherano, Adriano, Busquets, Xavi (83' Fabregas), Iniesta, Sanchez (71' Tello), Messi, Pedro (87' Alba).

REAL MADRID: Casillas, Arbeloa, Ramos, Albiol, Coentrao, Xabi Alonso, Khedira, Callejon (65' Di Maria), Özil (82' Marcelo), Ronaldo, Benzema (61' Higuain).

Nogometaši Barcelone pobijedili su Real Madrid 3:2 u prvom susretu španjolskog Superkupa ostvarivši tako minimalnu prednost pred uzvratni ogled. Tika-taka nogomet i ovoga je puta bio nadmoćan, iako je i Real imao svoje prilike, a na povoljnom rezultatu prije svega može zahvaliti Victoru Valdesu, vrataru Barcelone.

Igrala se 77. minuta kada je Iniesta driblingom navukao dvojicu čuvara, progirao Xavija koji je lakoćom matirao Casillasa - 3:1. Barcelona je nastavila pritiskati i nakon što u 85. minuti nisu iskoristili jednu priliku uslijedila je kontra gostiju koju je zaustavila domaća obrana, a povratna lopta odigrana je za Valdesa.

Vratar Barcelone prvo je loše štopao loptu, a onda je pokušao predriblati Di Mariju, koji je oteo loptu i pospremio u praznu mrežu. Bila je to točka na "i" ludog drugog poluvremena kojega je bolje otvorio kraljevski klub.

U 55. minuti Ozil je izveo korner, Ronaldo je glavom pospremio loptu u mrežu i razbio uspavanku svojim četvrtim uzastopnim golom u četiri utakmice zaredom na  Campu Nou! Real nije ni proslavio pogodak, a već je bilo 1:1. Barcelona je krenula s centra, Mascherano je dugom loptom  pronašao Pedra koji je pobjegao gostujućoj obrani i ekspresno vratio Barcelonu u igru - 1:1. U 69. minuti, Iniesta je zavrtio Ramosa u kaznenom prostoru, braniča Reala pokušao je klizećim startom izbiti loptu,  ali je zahvatio i veznjaka Barcelone. Lionel Messi bio je siguran s bijele točke - 2:1.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše prilika, Lionel Messi bljesnuo je u 18. minuti. Prvo je proigrao Alvesa koji  ga je pronašao povratnom loptom, no Argentinčev udarac prošao je pored vratnice. Xavi se također našao u dobroj prilici, ali njegov pokušaj blokiraju gostujući braniči, dok je na sličan način na  drugoj strani zaustavljen pokušaj Benzeme.  Barcelona je bljesnula u 32. minuti, no to je ponovo bio individualan  potez, udarac Pedra ukrotio je Casillas.

Sedam  minuta kasnije Sanchez je krenuo silovito u šesnaestercu, Ramos je  uklizao, ali nije stigao do lopte, no Sanchez je pokušao simulirati prekršaj, ali nije uspio. U 42. minuti Xavi je izborio slobodan udarac na 20 metara, ali i njegov pokušaj iz izgledne situacije zaustavio je  živi zid. U 54. minuti Sanchetz je ponovo pokušao isprovocirati penal, opet je prošao bez opomene.


 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.