ŠPANJOLSKI SUPERKUP

Barceloni prvi čin Superkupa protiv Reala

Petak, 24. kolovoza 2012. 00:07 Napisao/la  SC

Barcelona - Real (M) 3:2. U 85. minuti Valdes je pogriješio i otvorio Di Mariji da osigura Realu povoljan rezultat pred uzvrat

BARCELONA - REAL MADRID 3:2

Prva utakmica Superkupa: Barcelona - Real Madrid 3:2 (0:0). Camp Nou. Sudac: Clos Gomez.

Strijelci: 0:1 Ronaldo (55'), 1:1 Pedro (56'), 2:1 Messi (70'-11m), 3:1 Xavi (77'),  3:2 Di Maria (85').

Žuti kartoni: Mascherano (Barcelona), Alonso, Albiol, Arbeola (Real Madrid).

BARCELONA: Valdes, Alves, Pique, Mascherano, Adriano, Busquets, Xavi (83' Fabregas), Iniesta, Sanchez (71' Tello), Messi, Pedro (87' Alba).

REAL MADRID: Casillas, Arbeloa, Ramos, Albiol, Coentrao, Xabi Alonso, Khedira, Callejon (65' Di Maria), Özil (82' Marcelo), Ronaldo, Benzema (61' Higuain).

Nogometaši Barcelone pobijedili su Real Madrid 3:2 u prvom susretu španjolskog Superkupa ostvarivši tako minimalnu prednost pred uzvratni ogled. Tika-taka nogomet i ovoga je puta bio nadmoćan, iako je i Real imao svoje prilike, a na povoljnom rezultatu prije svega može zahvaliti Victoru Valdesu, vrataru Barcelone.

Igrala se 77. minuta kada je Iniesta driblingom navukao dvojicu čuvara, progirao Xavija koji je lakoćom matirao Casillasa - 3:1. Barcelona je nastavila pritiskati i nakon što u 85. minuti nisu iskoristili jednu priliku uslijedila je kontra gostiju koju je zaustavila domaća obrana, a povratna lopta odigrana je za Valdesa.

Vratar Barcelone prvo je loše štopao loptu, a onda je pokušao predriblati Di Mariju, koji je oteo loptu i pospremio u praznu mrežu. Bila je to točka na "i" ludog drugog poluvremena kojega je bolje otvorio kraljevski klub.

U 55. minuti Ozil je izveo korner, Ronaldo je glavom pospremio loptu u mrežu i razbio uspavanku svojim četvrtim uzastopnim golom u četiri utakmice zaredom na  Campu Nou! Real nije ni proslavio pogodak, a već je bilo 1:1. Barcelona je krenula s centra, Mascherano je dugom loptom  pronašao Pedra koji je pobjegao gostujućoj obrani i ekspresno vratio Barcelonu u igru - 1:1. U 69. minuti, Iniesta je zavrtio Ramosa u kaznenom prostoru, braniča Reala pokušao je klizećim startom izbiti loptu,  ali je zahvatio i veznjaka Barcelone. Lionel Messi bio je siguran s bijele točke - 2:1.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše prilika, Lionel Messi bljesnuo je u 18. minuti. Prvo je proigrao Alvesa koji  ga je pronašao povratnom loptom, no Argentinčev udarac prošao je pored vratnice. Xavi se također našao u dobroj prilici, ali njegov pokušaj blokiraju gostujući braniči, dok je na sličan način na  drugoj strani zaustavljen pokušaj Benzeme.  Barcelona je bljesnula u 32. minuti, no to je ponovo bio individualan  potez, udarac Pedra ukrotio je Casillas.

Sedam  minuta kasnije Sanchez je krenuo silovito u šesnaestercu, Ramos je  uklizao, ali nije stigao do lopte, no Sanchez je pokušao simulirati prekršaj, ali nije uspio. U 42. minuti Xavi je izborio slobodan udarac na 20 metara, ali i njegov pokušaj iz izgledne situacije zaustavio je  živi zid. U 54. minuti Sanchetz je ponovo pokušao isprovocirati penal, opet je prošao bez opomene.


 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore