REAL - BARCELONA Luka Modrić i Ivan Rakitić u ratu galaksija

Subota, 25. listopada 2014. 11:14 Napisao/la  SC

Santiago Bernabeu (subota, 18): Utakmice Reala i Barcelone uvijek su imale posebnu draž, danas posebice kada u dva kluba igraju dva najbolja svjetska nogometaša - Cristiano Ronaldo i Leo Messi

Nogometaši Reala i Barcelone od 18 sati odmjerit će snage u El Clasicu, najvećem derbiju na svijetu odnosno kako ga je Marca okarakterizirala "rat galaksija". Utakmice Reala i Barcelone uvijek su imale posebnu draž, danas posebice kada u dva kluba igraju dva najbolja svjetska nogometaša - Cristiano Ronaldo i Leo Messi. Gareth Bale ipak neće biti spreman za Real, dok se u redove Barcelone vraća suspendirani Luis Suarez iako prema najavama neće biti u početnoj postavi.

Bit će ovo poseban dan i za Hrvatsku koja će na travnjaku prema najavama imati dva predstavnika, Ivana Rakitića u Barceloni i Luku Modrića u Realu. I sam je Rakitić u razgovoru za Marcu kroz tjedan naglasio da je velika stvar da je jedna mala Hrvatska ima dva igrača u El Clasicu.

- Imao sam sreće pobijediti Real Madrid kada sam igrao sa Sevillom i to želim ponoviti s Barcelonom. Nije važno sada pričati o ljestvici u studenom i prosincu. Ne postoje lake utakmice. Moramo se boriti u svakoj utakmici. Vidjet ćemo nakon tri ili četiri utakmice. Teško je reći da li smo u ovom trenutku u najboljoj formi, ustvrdio je Ivan Rakitić.

S druge strane Carlo Ancelotti najavio je i moguća iznenađenja u sastavu.

- Moramo gledati slabosti koje ima protivnik. Razmišljao sam puno o tome i namjeravam napraviti neke promjene, iznenaditi protivnika. Možda ćemo umjesto veznjaka ubaciti još jednog napadača. Shvatili smo u čemu smo griješili u porazima protiv Real Sociedada i Atletico Madrida. Radili smo naporno da postignemo ravnotežu, ustvrdio je Ancelotti.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.