REAL - BARCELONA Luka Modrić i Ivan Rakitić u ratu galaksija

Subota, 25. listopada 2014. 11:14 Napisao/la  SC

Santiago Bernabeu (subota, 18): Utakmice Reala i Barcelone uvijek su imale posebnu draž, danas posebice kada u dva kluba igraju dva najbolja svjetska nogometaša - Cristiano Ronaldo i Leo Messi

Nogometaši Reala i Barcelone od 18 sati odmjerit će snage u El Clasicu, najvećem derbiju na svijetu odnosno kako ga je Marca okarakterizirala "rat galaksija". Utakmice Reala i Barcelone uvijek su imale posebnu draž, danas posebice kada u dva kluba igraju dva najbolja svjetska nogometaša - Cristiano Ronaldo i Leo Messi. Gareth Bale ipak neće biti spreman za Real, dok se u redove Barcelone vraća suspendirani Luis Suarez iako prema najavama neće biti u početnoj postavi.

Bit će ovo poseban dan i za Hrvatsku koja će na travnjaku prema najavama imati dva predstavnika, Ivana Rakitića u Barceloni i Luku Modrića u Realu. I sam je Rakitić u razgovoru za Marcu kroz tjedan naglasio da je velika stvar da je jedna mala Hrvatska ima dva igrača u El Clasicu.

- Imao sam sreće pobijediti Real Madrid kada sam igrao sa Sevillom i to želim ponoviti s Barcelonom. Nije važno sada pričati o ljestvici u studenom i prosincu. Ne postoje lake utakmice. Moramo se boriti u svakoj utakmici. Vidjet ćemo nakon tri ili četiri utakmice. Teško je reći da li smo u ovom trenutku u najboljoj formi, ustvrdio je Ivan Rakitić.

S druge strane Carlo Ancelotti najavio je i moguća iznenađenja u sastavu.

- Moramo gledati slabosti koje ima protivnik. Razmišljao sam puno o tome i namjeravam napraviti neke promjene, iznenaditi protivnika. Možda ćemo umjesto veznjaka ubaciti još jednog napadača. Shvatili smo u čemu smo griješili u porazima protiv Real Sociedada i Atletico Madrida. Radili smo naporno da postignemo ravnotežu, ustvrdio je Ancelotti.

Tablice omogućuje Sofascore