PSG za Neymara tražio 150 mil. eura plus Ivana Rakitića i Jean-Claira Todiba

Ponedjeljak, 12. travnja 2021. 14:33 Napisao/la  SC
Rakitić i Neymar
Rakitić i Neymar

Andre Cury bivši je član uprave Barcelone i Neymarov agent, za španjolske medije otkrio je pozadinu nerealiziranog povratka Neymara iz PSG-a u Barcelonu 2019. godine:

Barcelona je istog ljeta platia 120 mil. eura Atleticu za Antoinea Griezmanna, što je otežalo transfer Neymara.

- Tog ljeta bili smo vrlo blizu Neymarovu povratku u Barcelonu. PSG je od nas tražio 150 mil. eura plus transfere Ivana Rakitića i Jean-Claira Todiba te posudbu Ousmana Dembelea. Razlika je bila u tome da je Barcelona ponudila 130 umjesto 150 mil. eura, rekao je Cury.

Zanimljivo, Vinicius Junior bio je blizu Barcelone prije nego što je potpisao za Real Madrid.

- S Viniciusom smo bili u kontaktu tri i pol godine prije Real Madrida. Izdali su nas njegovi agenti, u ključnom trenutku zabili su nam nož u leđa. Dvanaest dana prije potpisa za Real Madrid, Vinicius je u Brazilu rekao da je navijač Barcelone, da mu je idol Neymar i da je Messi o bolji od Cristiana Ronalda. Njegovi agenti bili su u Barceloni, zaključili su konačni sporazum s nama, stisnuli nam ruku ... A onda su nestali i izdali nas, tvrdi Cury.

Ovako je prokomentirao zamjenu Arthuro Melo - Miralem Pjanić između Barcelone i Juventusa:

- To je jedna od najvećih aberacija koje sam ikad vidio u povijesti nogometa. Apsurdna je! Zamijenite 23-godišnjeg Arthura, koji ima neto plaću od dva milijuna eura, za 31-godišnjeg Pjanića koji bi trebao imati neto plaću od šest milijuna eura, kazao je Cury.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.