PSG za Neymara tražio 150 mil. eura plus Ivana Rakitića i Jean-Claira Todiba

Ponedjeljak, 12. travnja 2021. 14:33 Napisao/la  SC
Rakitić i Neymar
Rakitić i Neymar

Andre Cury bivši je član uprave Barcelone i Neymarov agent, za španjolske medije otkrio je pozadinu nerealiziranog povratka Neymara iz PSG-a u Barcelonu 2019. godine:

Barcelona je istog ljeta platia 120 mil. eura Atleticu za Antoinea Griezmanna, što je otežalo transfer Neymara.

- Tog ljeta bili smo vrlo blizu Neymarovu povratku u Barcelonu. PSG je od nas tražio 150 mil. eura plus transfere Ivana Rakitića i Jean-Claira Todiba te posudbu Ousmana Dembelea. Razlika je bila u tome da je Barcelona ponudila 130 umjesto 150 mil. eura, rekao je Cury.

Zanimljivo, Vinicius Junior bio je blizu Barcelone prije nego što je potpisao za Real Madrid.

- S Viniciusom smo bili u kontaktu tri i pol godine prije Real Madrida. Izdali su nas njegovi agenti, u ključnom trenutku zabili su nam nož u leđa. Dvanaest dana prije potpisa za Real Madrid, Vinicius je u Brazilu rekao da je navijač Barcelone, da mu je idol Neymar i da je Messi o bolji od Cristiana Ronalda. Njegovi agenti bili su u Barceloni, zaključili su konačni sporazum s nama, stisnuli nam ruku ... A onda su nestali i izdali nas, tvrdi Cury.

Ovako je prokomentirao zamjenu Arthuro Melo - Miralem Pjanić između Barcelone i Juventusa:

- To je jedna od najvećih aberacija koje sam ikad vidio u povijesti nogometa. Apsurdna je! Zamijenite 23-godišnjeg Arthura, koji ima neto plaću od dva milijuna eura, za 31-godišnjeg Pjanića koji bi trebao imati neto plaću od šest milijuna eura, kazao je Cury.

Tablice omogućuje Sofascore