LaLiga: Leo Messi presudio Atleticu, Ivan Rakitić odigrao cijelu utakmicu

Nedjelja, 01. prosinca 2019. 22:54 Napisao/la  SC
Leo Messi
Leo Messi

 

Leo Messi pronašao je trenutak inspiracije i presudio Atleticu u derbiju 15. kola.

U 86. minuti Messi je izmijenio dodavanje s Lusiom Suarezom i s ruba kaznenog prostora svladao nemoćnog Oblaka.

Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu za Barcelone protiv Atletica, hrvatski reprezentativac počeo je u sredini zajedno s Arthurom i de Jongom.

Barcelona je igrala s najboljim napadom: Messi, Suarez i Griezmann kojega su pred 64.000 gledatelja na Wanda Metropolitanu očekivano dočekali zvižduci.

Atletico se postavio ubičajeno za Diega Simeonea, što znači da je frcalo u duelima, posebice u prvom dijelu.

U nekoliko je razdoblja do odmora Barcelona teško disala pod visokim pritiskom, zatresao se okvir vratiju ter Stegena nakon što je Lenglet nespretno regirao.

Rakitić je u prvom poluvremenu propustio realizirati veliku priliku na kraju kontre koju je počeo Messi, Rakitić je s 13 metara loptu ravno poslao u Oblaka.

U drugom dijelu počeo je intezivnije igrati Messi, kojega su poslovično agresivni igrači Atletica pokušavali zaustavljati na sve načine.

Nekoliko je puta Messi u svom stilu stvorio višak, pripremio jednu izglednu šansu (Griezmann).

Luis Suarez propustio je najbolju priliku za Barcelonu.

Iako je igrao suzdržanije nego u prvom dijelu, uspio je Atletico nekoliko puta izbaciti obranu Barcelone iz balansa, nedostajao je završni pas.

U 70. minuti sudac Lahoz mogao je isključiti Piquea nakon prekršaja nad Moratom, dojam je da stoper Barcelone nije dobio žuti karton samo zato jer je prvi dobio u 32. minuti.

Utakmice 15. kola: Sevilla - Leganes (Diego Carlos 63), Athletic Bilbao - Granada 2:0 (Garcia 41, Berchiche 83), Espanyol - Osasuna 2:4 (Roca 20-11m, Calleri 90+3/Garcia 46, Chimy Avila 49, MOncayola 84, Torres 90+2-11m), Getafe - Levante 4:0 (Cabrera 54, Molina 60-11m, Angel 67, Timor 78), Atletico - Barcelona 0:1 (Messi 86)

Poredak: Barcelona 31 (14), Real Madrid 31 (14), Sevilla 30, Real Sociedad i Athletic Bilbao po 26,...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.