Josep Maria Bartomeu ne želi da ga povijest pamti po odlasku Lea Messija

Četvrtak, 03. rujna 2020. 11:56 Napisao  I. V.

Čini se da Messi u ovom trenutku ima samo jednu opciju ako ne želi pod suspenzijom završiti na sudu, mora se što prije početi ponašati lojalno

Messi i Bartomeu
Messi i Bartomeu

Izgleda da nitko nije pametniji nakon sastanka Jorgea Messija i Josepa Maria Bartomeua.

Predsjednik Barcelone i otac Lea Messija razišli su se u srijedu navečer bez ikakvog pomaka u stavovima, obje strane ostale su na početnim pozicijama.

To znači da Barcelona ne želi ni razgovarati o prodaji Lea Messija, a kamo li da namjerava prihvatiti neku drugu opciju.

Messi i dalje smatra da je slobodan igrač iako je klauzula o mogućnosti raskida ugovora istekla u lipnju, njegovi odvjetnici očito misle da imaju pravno uporište u produženoj sezoni zbog koronavirusa.

Prema njihovu tumačenju, klauzula je dogovorena u predkorona razdoblju, kada je prema kalendaru sezona trebala završiti u lipnju.

Budući da u ugovoru nema aneksa da će klauzula o raskidu ugovora važiti do kraja sezone, Barcelona se drži slova u ugovoru.

Bartomeu je za sada iznenadio stavom da Barcelona ne želi ni razgovarati o prodaji, što znači da na Messijev odlazak ne gleda s merkantilnog stanovišta.

Messi može otići samo ako netko plati fiksnu odštetu od 700 mil. eura.

To ni hipotetski nije moguće izvesti bez dogovora s Barcelonom, takav se iznos može platiti samo dugoročnim modelom otplate.

Iako mašta može svašta kada su u pitanju arapski petrodolari, teško je zamisliti da bi, recimo, Manchester City idućih dvadeset godina plaćao rate kredita od 35 mil. eura godišnje.

Ukratko, čini se da Messi u ovom trenutku ima samo jednu opciju ako ne želi pod suspenzijom završiti na sudu.

Mora se što prije početi ponašati lojalno kao što se ponašao od kada je kao 13-godišnji dječak došao u Barcelonu.

To znači da opet mora početi trenirati i igrati kao što piše u ugovoru, na ovakav način neće dugo uživati naklonost javnog mnijenja.

Za sada je većina javnosti još uvijek na njegovoj strani zbog toga što Bartomeu slovi najgorim predsjednikom u povijesti Barcelone.

Svjestan je Bartomeu da ga neće pamtiti po uspjesima, ali očito ne želi da ga pamte po Messijevu odlasku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.