Josep Maria Bartomeu ne želi da ga povijest pamti po odlasku Lea Messija

Četvrtak, 03. rujna 2020. 11:56 Napisao  I. V.

Čini se da Messi u ovom trenutku ima samo jednu opciju ako ne želi pod suspenzijom završiti na sudu, mora se što prije početi ponašati lojalno

Messi i Bartomeu
Messi i Bartomeu

Izgleda da nitko nije pametniji nakon sastanka Jorgea Messija i Josepa Maria Bartomeua.

Predsjednik Barcelone i otac Lea Messija razišli su se u srijedu navečer bez ikakvog pomaka u stavovima, obje strane ostale su na početnim pozicijama.

To znači da Barcelona ne želi ni razgovarati o prodaji Lea Messija, a kamo li da namjerava prihvatiti neku drugu opciju.

Messi i dalje smatra da je slobodan igrač iako je klauzula o mogućnosti raskida ugovora istekla u lipnju, njegovi odvjetnici očito misle da imaju pravno uporište u produženoj sezoni zbog koronavirusa.

Prema njihovu tumačenju, klauzula je dogovorena u predkorona razdoblju, kada je prema kalendaru sezona trebala završiti u lipnju.

Budući da u ugovoru nema aneksa da će klauzula o raskidu ugovora važiti do kraja sezone, Barcelona se drži slova u ugovoru.

Bartomeu je za sada iznenadio stavom da Barcelona ne želi ni razgovarati o prodaji, što znači da na Messijev odlazak ne gleda s merkantilnog stanovišta.

Messi može otići samo ako netko plati fiksnu odštetu od 700 mil. eura.

To ni hipotetski nije moguće izvesti bez dogovora s Barcelonom, takav se iznos može platiti samo dugoročnim modelom otplate.

Iako mašta može svašta kada su u pitanju arapski petrodolari, teško je zamisliti da bi, recimo, Manchester City idućih dvadeset godina plaćao rate kredita od 35 mil. eura godišnje.

Ukratko, čini se da Messi u ovom trenutku ima samo jednu opciju ako ne želi pod suspenzijom završiti na sudu.

Mora se što prije početi ponašati lojalno kao što se ponašao od kada je kao 13-godišnji dječak došao u Barcelonu.

To znači da opet mora početi trenirati i igrati kao što piše u ugovoru, na ovakav način neće dugo uživati naklonost javnog mnijenja.

Za sada je većina javnosti još uvijek na njegovoj strani zbog toga što Bartomeu slovi najgorim predsjednikom u povijesti Barcelone.

Svjestan je Bartomeu da ga neće pamtiti po uspjesima, ali očito ne želi da ga pamte po Messijevu odlasku.