ATLETICO/BARCELONA Gerardo Martino: Atletico je u prvom dijelu sezone izgledao najmoćnije u Europi

Subota, 11. siječnja 2014. 09:15 Napisao/la  SC

Madrid (20): Atletico - Barcelona. Martino dvoji hoće li Leo Messi igrati cijelu utakmicu, Atletico je ove sezone pobijedio sve utakmice na Vicente Calderonu

Gerardo Martino dvoji treba li Leo Messi igrati od početka u derbiju 19. kola između Atletica i Barcelone. U subotu od 20 sati na Vicente Calderonu međusobno igraju vodeće momčadi Primere, utakmica neće odlučiti prvaka, ali će sigurno odrediti tijek prvenstva. Jasno da šanse Bacelone rastu s Messijem u sastavu:

Messi izgleda jako dobro, odigrao je briljantno pola sata protiv Getafea. Nije dugo igrao i moramo biti oprezni, nismo sigurni da može izdržati 90 minuta takve utakmice, rekao je Martino.

Diego Simeone uspio je od momčad Atletica pretvoriti u ravnopravnog kandidata za naslov prvaka u ligi koja se godinama svodi na obračun dviju mega-momčadi, Barcelone i Real Madrida. Argentinski stručnjak preferira vrlo čvrst, fizikalan nogomet, koji rekovalenscentu poput Messija sigurno ne odgovara.

Barcelona vodi na ljestvici zahvaljujući boljoj gol-razlici. Uoči derbija 19. kola Barceloni je ljestvica visoko postavljena budući da je u dosadašnjem tijeku sezone Atletico je pobijedio sve utakmice na Vicente Calderonu.

U pedesetak dana koliko je Messi izbivao s terena Barcelona je suvereno držala korak s Atleticom, teret u Martinovoj momčadi ravnomjerno je raspoređen. Prvi put u povijesti Barcelona nakon 18 kola ima ček petoricu igrača koji su postignuli više od 10 golova (Pedro, Alexis, Fàbregas, Messi, Neymar). A Messi se u prošlom kolu vratio s dvama pogocima u samo pola sata protiv Getafea…

- Atletico je vrlo snažna momčad. U prvom dijelu sezone bili su najmoćniji u Europi, ne samo u Španjolskoj, kaže Martino.

Diego Costa (19) vodi borbu s Ronaldom na vrhu ljestvice strijelaca, bivši napadač Barcelone u dresu Atletica David Villa čeka kao zapeta puška, vratar Courtois i braniči Juanfran, Miranda, Diego Godin i Filipe Luis čine okosnicu jedne od najboljih obrana na svijetu…

Večeras je na rasporedu istinski nogometni spektakl….

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.