ATLETICO/BARCELONA Gerardo Martino: Atletico je u prvom dijelu sezone izgledao najmoćnije u Europi

Subota, 11. siječnja 2014. 09:15 Napisao/la  SC

Madrid (20): Atletico - Barcelona. Martino dvoji hoće li Leo Messi igrati cijelu utakmicu, Atletico je ove sezone pobijedio sve utakmice na Vicente Calderonu

Gerardo Martino dvoji treba li Leo Messi igrati od početka u derbiju 19. kola između Atletica i Barcelone. U subotu od 20 sati na Vicente Calderonu međusobno igraju vodeće momčadi Primere, utakmica neće odlučiti prvaka, ali će sigurno odrediti tijek prvenstva. Jasno da šanse Bacelone rastu s Messijem u sastavu:

Messi izgleda jako dobro, odigrao je briljantno pola sata protiv Getafea. Nije dugo igrao i moramo biti oprezni, nismo sigurni da može izdržati 90 minuta takve utakmice, rekao je Martino.

Diego Simeone uspio je od momčad Atletica pretvoriti u ravnopravnog kandidata za naslov prvaka u ligi koja se godinama svodi na obračun dviju mega-momčadi, Barcelone i Real Madrida. Argentinski stručnjak preferira vrlo čvrst, fizikalan nogomet, koji rekovalenscentu poput Messija sigurno ne odgovara.

Barcelona vodi na ljestvici zahvaljujući boljoj gol-razlici. Uoči derbija 19. kola Barceloni je ljestvica visoko postavljena budući da je u dosadašnjem tijeku sezone Atletico je pobijedio sve utakmice na Vicente Calderonu.

U pedesetak dana koliko je Messi izbivao s terena Barcelona je suvereno držala korak s Atleticom, teret u Martinovoj momčadi ravnomjerno je raspoređen. Prvi put u povijesti Barcelona nakon 18 kola ima ček petoricu igrača koji su postignuli više od 10 golova (Pedro, Alexis, Fàbregas, Messi, Neymar). A Messi se u prošlom kolu vratio s dvama pogocima u samo pola sata protiv Getafea…

- Atletico je vrlo snažna momčad. U prvom dijelu sezone bili su najmoćniji u Europi, ne samo u Španjolskoj, kaže Martino.

Diego Costa (19) vodi borbu s Ronaldom na vrhu ljestvice strijelaca, bivši napadač Barcelone u dresu Atletica David Villa čeka kao zapeta puška, vratar Courtois i braniči Juanfran, Miranda, Diego Godin i Filipe Luis čine okosnicu jedne od najboljih obrana na svijetu…

Večeras je na rasporedu istinski nogometni spektakl….

Tablice omogućuje Sofascore