Bayern protiv Borussije Dortmund, Niko Kovač pod pritiskom Ulija Hoenesa

Petak, 05. travnja 2019. 10:33 Napisao/la  SC

Kovačeva pozicija opet je uzdrmana nakon kup-utakmice protiv Heindeheima, drugoligaš je na poluvremenu utakmice odigrane na Allianz Areni vodio 2:1

Niko Kovač i Uli Hoenes
Niko Kovač i Uli Hoenes

 

Bayern i Borussia Dortmund igraju derbi koji izravno odlučuje prvaka, uoči utakmice 28. kola Bayern ima dva boda manje.

Sudeći prema izjavi predsjednika Ulija Hoenesa, Niko Kovač igra utakmicu koja izravno odlučuje o njegovoj sudbini na klupi Bayerna.

- U subotu ne može biti izgovora. Moramo pobijediti, za mene nema alternative! Ako ne pobjedimo i dalje želimo biti prvaci, ali pobjedom protiv Dortmunda moramo pokazati da zaslužujemo titulu prvaka, jasno je poručio Hoenes.

Kovačeva pozicija opet je uzdrmana nakon kup-utakmice protiv Heindeheima, drugoligaš je na poluvremenu utakmice odigrane na Allianz Areni vodio 2:1, a Bayern je ostao bez isključenog Sulea.

- Na poluvremenu je bilo vruće u svlačionici! Trener nas je morao presložiti, rekao je da moramo pobijediti s igračem manje, kazao je Leon Goretzka, strijelac prvog pogotka za Bayern.

Na kraju je Bayern pobijedio rezultatom 5:4 u utakmici koja je izgedala kao rulet: Bayern je preokrenuo rezultat u 4:2, ali su gosti izjednačili.

Pobjedu je donio Lewandowski pogotkom u 83. minuti.

- Bila je to divlja, nekontrolirana igra, smeta me da ni kod 4:2 nismo uspjeli kontrolirati utakmicu, priznao je Kovač.

Kovač je sredinom sezone uspio stabilizirati momčad i dostići Borussiju na vrhu.

Međutim, dojam je da je Bayern nakon ispadanja od Liverpoola u Ligi prvaka opet počeo igrati slabije, što je njemačkim medijima bio signal da opet počnu spekulirati o Kovačevu utjecaju u svlačionici.

Na kraju je Hoenes prije subotnje utakmice poručio Kovaču što se od njega očekuje.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.