Bayern protiv Borussije Dortmund, Niko Kovač pod pritiskom Ulija Hoenesa

Petak, 05. travnja 2019. 10:33 Napisao/la  SC

Kovačeva pozicija opet je uzdrmana nakon kup-utakmice protiv Heindeheima, drugoligaš je na poluvremenu utakmice odigrane na Allianz Areni vodio 2:1

Niko Kovač i Uli Hoenes
Niko Kovač i Uli Hoenes

 

Bayern i Borussia Dortmund igraju derbi koji izravno odlučuje prvaka, uoči utakmice 28. kola Bayern ima dva boda manje.

Sudeći prema izjavi predsjednika Ulija Hoenesa, Niko Kovač igra utakmicu koja izravno odlučuje o njegovoj sudbini na klupi Bayerna.

- U subotu ne može biti izgovora. Moramo pobijediti, za mene nema alternative! Ako ne pobjedimo i dalje želimo biti prvaci, ali pobjedom protiv Dortmunda moramo pokazati da zaslužujemo titulu prvaka, jasno je poručio Hoenes.

Kovačeva pozicija opet je uzdrmana nakon kup-utakmice protiv Heindeheima, drugoligaš je na poluvremenu utakmice odigrane na Allianz Areni vodio 2:1, a Bayern je ostao bez isključenog Sulea.

- Na poluvremenu je bilo vruće u svlačionici! Trener nas je morao presložiti, rekao je da moramo pobijediti s igračem manje, kazao je Leon Goretzka, strijelac prvog pogotka za Bayern.

Na kraju je Bayern pobijedio rezultatom 5:4 u utakmici koja je izgedala kao rulet: Bayern je preokrenuo rezultat u 4:2, ali su gosti izjednačili.

Pobjedu je donio Lewandowski pogotkom u 83. minuti.

- Bila je to divlja, nekontrolirana igra, smeta me da ni kod 4:2 nismo uspjeli kontrolirati utakmicu, priznao je Kovač.

Kovač je sredinom sezone uspio stabilizirati momčad i dostići Borussiju na vrhu.

Međutim, dojam je da je Bayern nakon ispadanja od Liverpoola u Ligi prvaka opet počeo igrati slabije, što je njemačkim medijima bio signal da opet počnu spekulirati o Kovačevu utjecaju u svlačionici.

Na kraju je Hoenes prije subotnje utakmice poručio Kovaču što se od njega očekuje.

 

Tablice omogućuje Sofascore