RIJEKA - SHERIFF (21.15) Matjaž Kek: Otkud nekima pravo da podcjenjuju Sheriff!?

Četvrtak, 21. kolovoza 2014. 14:13 Napisao  I. V.

 Razina play-offa podrazumijeva oprez i strpljenje na igralištu i tribinama. Stuttgart je prošle sezone bio veći favorit protiv Rijeke nego što je Rijeka večeras favorit protiv Sheriffa

Nogometaši Rijeke večeras (21.15) na Kantridi igraju prvu utakmicu play-offa Europske lige protiv moldavskom Sheriffa. Od trenutka kada je voljom ždrijeba Rijeka za protivnika dobila moldavskog prvaka, počela je prevladavati opuštena atmosfera. Objektivno, Rijeka je u ždrijebu dobila naslabijeg mogućeg protivnika, ali kriteriji play-offa dovoljno su visoki da bi se itko mogao osjećati opušteno. Budući da Rijeka plijeni pozornost serijom pobjeda i prepoznatljivom igrom zbog čega su na popisu izbornika osvanula čak trojica igrača (Vargić, Sharbini, Kramarić), izgleda da optimizam uoči utakmica protiv Sheriffa prelazi umjerenu granicu.

- Otkud nekima pravo da podcjenjuju Sheriff? Imaju igrače koji mogu igrati u velikim klubovima, što je za nas još veći izazov. Nema većeg motiva od play-offa, ne sumnjam u moju momčad koja diše kao jedan. Nimalo ne podcjenjujemo suparnika, Sheriff je bio na korak prolaza u play-off Lige prvaka. Prevelik je ulog da bismo se opustili, kaže trener Matjaž Kek.

Igrači se sigurno neće opustiti! Kek je u drugoj sezoni uspostavio balans koji krasi sve vrhunske natjecateljske momčadi. Rijeka je ove sezone igrala na potrebnoj razini u svim utakmicama osim u pulskoj tijekom koje se nije uočavala razlika u pojedinačnoj kvaliteti. Ako Kekova momčad održi dosadašnji tonus, Rijeka je dovoljno kvalitetna da ne treba zazirati od protivnika kakav je Sheriff.

- O Sheriffu imamo manje informacija nego oni o nama. Razmišljamo samo o sebi, igrači nemaju nikakvog imperativa. Napravili su već toliko toga dobroga da zaslužuju samo pohvale, govori Kek koji upozorava da se nešto čudno događa u zraku prije večerašnje utakmice.

Rijeka je ove sezone navijače toliko naviknula na pobjede da jedna utakmica play-offa Europske lige izgleda kao običan radni dan na Kantridi. Ni poslovično oprezni Kek ne može zanijekati da je Rijeka favorit protiv Sheriffa, ali razina play-offa podrazumijeva oprez i strpljenje na igralištu i tribinama. Uostalom, Stuttgart je prošle sezone bio veći favorit protiv Rijeke nego što je Rijeka večeras favorit protiv Sheriffa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.