RIJEKA - SHERIFF (21.15) Matjaž Kek: Otkud nekima pravo da podcjenjuju Sheriff!?

Četvrtak, 21. kolovoza 2014. 14:13 Napisao  I. V.

 Razina play-offa podrazumijeva oprez i strpljenje na igralištu i tribinama. Stuttgart je prošle sezone bio veći favorit protiv Rijeke nego što je Rijeka večeras favorit protiv Sheriffa

Nogometaši Rijeke večeras (21.15) na Kantridi igraju prvu utakmicu play-offa Europske lige protiv moldavskom Sheriffa. Od trenutka kada je voljom ždrijeba Rijeka za protivnika dobila moldavskog prvaka, počela je prevladavati opuštena atmosfera. Objektivno, Rijeka je u ždrijebu dobila naslabijeg mogućeg protivnika, ali kriteriji play-offa dovoljno su visoki da bi se itko mogao osjećati opušteno. Budući da Rijeka plijeni pozornost serijom pobjeda i prepoznatljivom igrom zbog čega su na popisu izbornika osvanula čak trojica igrača (Vargić, Sharbini, Kramarić), izgleda da optimizam uoči utakmica protiv Sheriffa prelazi umjerenu granicu.

- Otkud nekima pravo da podcjenjuju Sheriff? Imaju igrače koji mogu igrati u velikim klubovima, što je za nas još veći izazov. Nema većeg motiva od play-offa, ne sumnjam u moju momčad koja diše kao jedan. Nimalo ne podcjenjujemo suparnika, Sheriff je bio na korak prolaza u play-off Lige prvaka. Prevelik je ulog da bismo se opustili, kaže trener Matjaž Kek.

Igrači se sigurno neće opustiti! Kek je u drugoj sezoni uspostavio balans koji krasi sve vrhunske natjecateljske momčadi. Rijeka je ove sezone igrala na potrebnoj razini u svim utakmicama osim u pulskoj tijekom koje se nije uočavala razlika u pojedinačnoj kvaliteti. Ako Kekova momčad održi dosadašnji tonus, Rijeka je dovoljno kvalitetna da ne treba zazirati od protivnika kakav je Sheriff.

- O Sheriffu imamo manje informacija nego oni o nama. Razmišljamo samo o sebi, igrači nemaju nikakvog imperativa. Napravili su već toliko toga dobroga da zaslužuju samo pohvale, govori Kek koji upozorava da se nešto čudno događa u zraku prije večerašnje utakmice.

Rijeka je ove sezone navijače toliko naviknula na pobjede da jedna utakmica play-offa Europske lige izgleda kao običan radni dan na Kantridi. Ni poslovično oprezni Kek ne može zanijekati da je Rijeka favorit protiv Sheriffa, ali razina play-offa podrazumijeva oprez i strpljenje na igralištu i tribinama. Uostalom, Stuttgart je prošle sezone bio veći favorit protiv Rijeke nego što je Rijeka večeras favorit protiv Sheriffa.