Europska liga: Lokomotiva ostvarila najveći klupski uspjeh, Mario Tokić nije siguran za svoj status

Četvrtak, 21. srpnja 2016. 21:48 Napisao/la  SC

Tomislav Ivković spominje se kao novi trener Lokomotive

Lokomotiva je 3:0 pobijedila finski RoPS u uzvratnoj utakmici u Kranjčevićevoj i ostvarila najveći klupski uspjeh plasmanom u treće pretkolo Europske lige s ukupnih 4:1.

Grezda se u 21. minuti odlično probio u kazneni prostor, pobjegao je obrani gostiju ali ga je u 16 metara srušio Pirinen. Sudac je pokazao na bijelu točku, ali Prengin udarac obranio je gostujući vratar.

U 34. minuti Pirinen je zaradio drugi žuti karton, a minutu prije kraja prvog poluvremena Fiolić je pogodio za 1:0.

U 49. minuti Bartolec je uputio udarac, vratar je obranio, na odbijenu je loptu stigao Mirko Marić i pogodio mrežu 2:0.

U 83. minuti Mirko Marić zaključio je rezultat - 3:0.

Lokomotiva će u trećem pretkolu igrati protiv ukrajinske Vorskle iz Poltave za koju igra Mladen Bartulović. Prva je utakmica na rasporedu sljedeći četvrtak, a lokosi će svoju domaću utakmicu igrati na Maksimiru.

- Prije svega čestitao bih svojim igračima i svim ljudima koji su zadnjih godina stvarali ovaj klub. Ovaj je uspjeh zasluga svih. Napravili smo iskorak i svi trebamo biti sretni s tim. Nadam se da na ovom nećemo stati. Od početka smo nametnuli svoj ritam, imali dva-tri glupa faula gdje su nam stvorili pritisak, ali momčad je dobro reagirala. Nismo izgubili glavu, a nije lako igrati protiv tako iskusne momčadi kao što su Finci. Najviše me veseli ova 'nula' primljenih golova, što se u našoj desetoj utakmici u Europi dogodilo prvi put, kaže Mario Tokić, v. d. trenera Lokomotive.

- V.d? Kriva adresa, pitanje nije za mene, kaže Tokić o spekulacijama da će Tomislav Ivković ponovo postati trener Lokomotive.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.