Europska liga: Lokomotiva ostvarila najveći klupski uspjeh, Mario Tokić nije siguran za svoj status

Četvrtak, 21. srpnja 2016. 21:48 Napisao/la  SC

Tomislav Ivković spominje se kao novi trener Lokomotive

Lokomotiva je 3:0 pobijedila finski RoPS u uzvratnoj utakmici u Kranjčevićevoj i ostvarila najveći klupski uspjeh plasmanom u treće pretkolo Europske lige s ukupnih 4:1.

Grezda se u 21. minuti odlično probio u kazneni prostor, pobjegao je obrani gostiju ali ga je u 16 metara srušio Pirinen. Sudac je pokazao na bijelu točku, ali Prengin udarac obranio je gostujući vratar.

U 34. minuti Pirinen je zaradio drugi žuti karton, a minutu prije kraja prvog poluvremena Fiolić je pogodio za 1:0.

U 49. minuti Bartolec je uputio udarac, vratar je obranio, na odbijenu je loptu stigao Mirko Marić i pogodio mrežu 2:0.

U 83. minuti Mirko Marić zaključio je rezultat - 3:0.

Lokomotiva će u trećem pretkolu igrati protiv ukrajinske Vorskle iz Poltave za koju igra Mladen Bartulović. Prva je utakmica na rasporedu sljedeći četvrtak, a lokosi će svoju domaću utakmicu igrati na Maksimiru.

- Prije svega čestitao bih svojim igračima i svim ljudima koji su zadnjih godina stvarali ovaj klub. Ovaj je uspjeh zasluga svih. Napravili smo iskorak i svi trebamo biti sretni s tim. Nadam se da na ovom nećemo stati. Od početka smo nametnuli svoj ritam, imali dva-tri glupa faula gdje su nam stvorili pritisak, ali momčad je dobro reagirala. Nismo izgubili glavu, a nije lako igrati protiv tako iskusne momčadi kao što su Finci. Najviše me veseli ova 'nula' primljenih golova, što se u našoj desetoj utakmici u Europi dogodilo prvi put, kaže Mario Tokić, v. d. trenera Lokomotive.

- V.d? Kriva adresa, pitanje nije za mene, kaže Tokić o spekulacijama da će Tomislav Ivković ponovo postati trener Lokomotive.