Europska liga: Hajduk uvjerljivo slavio protiv Shakhtera i izborio play-off rundu

Četvrtak, 07. kolovoza 2014. 22:05 Napisao/la  SC

Uzvratni susret 3. pretkola: Hajduk - Shakhter 3:0. Golovima Sušića, Maglice i Gotala Hajduk je ostvario plasman u play-off rundu Europske lige pred punim Poljudom

Europska liga - Uzvratni susret 3. pretkola

HAJDUK - SHAKHTER 3:0

Stadion na Poljudu. Gledatelja 25.000

Sudac: Tony Chapron (Francuska)

Strijelci: 1:0 Sušić (14) 2:0 Maglica (36) 3:0 Gotal (90+5)

Žuti kartoni: Nižić, Gotal, Maglica (Hajduk) Maslo (Shakhter)

HAJDUK: Kalinić, Vršajević (73 Vasilj), Maloča, Milović, Milić (66 Nižić), Anđelković, Sušić, Caktaš, Vlašić (82 Kouassi), Maglica, Gotal

SHAKHTER: Mokin, Simčević, Maslo, Malij, Džidić, Kirov, Konsibajev, Vičius, Pokrivač, Poryvaev (53 Murtazaev), Topčagić

Hajdukov cilj je ostvaren, dogodilo se ono što su navijači splitskoga kluba priželjkivali. Pobjedom nad kazahstanskim Shakhterom od 3:0 bili su se plasirali u play-off Europske lige. Golovima Sušića, Maglice i Gotala razbijen je gostujući bunker koji je kroz tri poluvremena dvomeča prezentirao anti-nogometnu igru. Hajduk je nošen s oko dvadeset i pet tisuća navijača na Poljudu ostvario cilj.

Krenuli su momci Igora Tudora hrabro, beskompromisno u lov na pogotke. Već se u desetoj minuti zatresla greda Mokinovog gola, iz slobodnog udarca s oko dvadeset metara Caktaš je uzdrmao poprečni stup kazahstanskih vrata. Samo četiri minute kasnije zatresla se i mreža, eurogol je postigao Sušić nakon dodavanja Anđelkovića. Dodao mu je bivši veznjak Istre, Sušić se okrenuo i ljevicom neobranjivo pogodio za 1:0. Tada je krenula opsada vrata Shakhtera, pokušali su Milić i Gotal (17), pa potom i Anđelković (26), odlazilo bi to preko gola ili bi Mokin bio na razini zadatka.

Hajduk je povisio u 36. minuti. Vršajević je probio desnu stranu, ubacio na peterac za Maglicu koji nije mogao pogriješiti. Velik je posao napravio splitski ponos u prvom poluvremenu. Moglo je biti i gore po Kazahstance da je Gotal bio brži u petercu nakon što mu je Milić ubacio (44), stigao je u posljednji trenutak stoper Maslo to blokirati. Utakmica je u nastavku zapala u mirne vode, Hajduk je postao nešto tromiji do 70. minute, pa je i Shakhter mogao krenuti nešto ofanzivnije. Nekoliko su prilika imali Splićani do kraja, a konačan je rezultat u posljednjoj minuti susreta postavio Gotal. Krenuo je Hajduk u jednu kontru, Gotal je sve završio sam i slavio s 3:0.

Na koncu, potpuno zasluženo je Hajduk prošao, hrvatski će nogomet u play-off rundi Europske lige imati čak četiri kluba.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.