Europska liga: Hajduk uvjerljivo slavio protiv Shakhtera i izborio play-off rundu

Četvrtak, 07. kolovoza 2014. 22:05 Napisao/la  SC

Uzvratni susret 3. pretkola: Hajduk - Shakhter 3:0. Golovima Sušića, Maglice i Gotala Hajduk je ostvario plasman u play-off rundu Europske lige pred punim Poljudom

Europska liga - Uzvratni susret 3. pretkola

HAJDUK - SHAKHTER 3:0

Stadion na Poljudu. Gledatelja 25.000

Sudac: Tony Chapron (Francuska)

Strijelci: 1:0 Sušić (14) 2:0 Maglica (36) 3:0 Gotal (90+5)

Žuti kartoni: Nižić, Gotal, Maglica (Hajduk) Maslo (Shakhter)

HAJDUK: Kalinić, Vršajević (73 Vasilj), Maloča, Milović, Milić (66 Nižić), Anđelković, Sušić, Caktaš, Vlašić (82 Kouassi), Maglica, Gotal

SHAKHTER: Mokin, Simčević, Maslo, Malij, Džidić, Kirov, Konsibajev, Vičius, Pokrivač, Poryvaev (53 Murtazaev), Topčagić

Hajdukov cilj je ostvaren, dogodilo se ono što su navijači splitskoga kluba priželjkivali. Pobjedom nad kazahstanskim Shakhterom od 3:0 bili su se plasirali u play-off Europske lige. Golovima Sušića, Maglice i Gotala razbijen je gostujući bunker koji je kroz tri poluvremena dvomeča prezentirao anti-nogometnu igru. Hajduk je nošen s oko dvadeset i pet tisuća navijača na Poljudu ostvario cilj.

Krenuli su momci Igora Tudora hrabro, beskompromisno u lov na pogotke. Već se u desetoj minuti zatresla greda Mokinovog gola, iz slobodnog udarca s oko dvadeset metara Caktaš je uzdrmao poprečni stup kazahstanskih vrata. Samo četiri minute kasnije zatresla se i mreža, eurogol je postigao Sušić nakon dodavanja Anđelkovića. Dodao mu je bivši veznjak Istre, Sušić se okrenuo i ljevicom neobranjivo pogodio za 1:0. Tada je krenula opsada vrata Shakhtera, pokušali su Milić i Gotal (17), pa potom i Anđelković (26), odlazilo bi to preko gola ili bi Mokin bio na razini zadatka.

Hajduk je povisio u 36. minuti. Vršajević je probio desnu stranu, ubacio na peterac za Maglicu koji nije mogao pogriješiti. Velik je posao napravio splitski ponos u prvom poluvremenu. Moglo je biti i gore po Kazahstance da je Gotal bio brži u petercu nakon što mu je Milić ubacio (44), stigao je u posljednji trenutak stoper Maslo to blokirati. Utakmica je u nastavku zapala u mirne vode, Hajduk je postao nešto tromiji do 70. minute, pa je i Shakhter mogao krenuti nešto ofanzivnije. Nekoliko su prilika imali Splićani do kraja, a konačan je rezultat u posljednjoj minuti susreta postavio Gotal. Krenuo je Hajduk u jednu kontru, Gotal je sve završio sam i slavio s 3:0.

Na koncu, potpuno zasluženo je Hajduk prošao, hrvatski će nogomet u play-off rundi Europske lige imati čak četiri kluba.