Europska liga: Dinamo dvama pogocima Duje Čopa i slobodnjakom Machada slavio u Rumunjskoj

Četvrtak, 21. kolovoza 2014. 21:01 Napisao/la  SC

Prva utakmica 4. prekola Europske lige: Petrolul - Dinamo 1:3. Poziv u reprezentaciju očito je dobro djelovao na Duju Čopa koji dvama pogocima otvorio put Dinamu u Europsku ligu

Prva utakmica 4. prekola Europske lige

PETROLUL - DINAMO 1:3

Stadionul Ilie Oană. Sudac: Orsato (Italija).

Strijelci: 0:1 Čop (29'-11m), 1:1 Tamuz (45'), 1:2 Čop, 1:3 Machado (90+6).

Crveni karton: Alves (Petrolul).

PETROLUL: Peçanha, Alves, Fanchone, Gerson, Alcenat, Teixeira, Hoban (od 50' Mustivar), Priso (od 63' Albin), Pablo, Mutu (od 83' Nepomuceno), Tamuz.

DINAMO: Eduardo, Šimunić, Pivarić, Pinto, Šimunović, Ademi, Antolić (od 73' Vukojević), Brozović, Čop, Soudani (od 46' Machado),  W. Eduardo (od 63' Pjaca).

Nogometaši Dinama slavili su na gostovanju u Rumunjskoj protiv Petrolula i tako stigli do velike prednosti pred uzvrat. Dinamo je u posljednjim trenucima krenuo u izglednu kontru, Alves je srušio Čopa i zaradio izravni crveni karton. Činilo se da je tako spasio barem gol. Machado je uzeoloptu i sjajnim udarcem s desne strane na dvadesetak metara od gola postavio konačnih 1:3.

Dinamo je poveo u 27. minuti. Antolić je izveo korner, Mutu igrao rukom i tako otvorio priliku modrima da s bijele točke dođu do vodstva. Čop je bio siguran - 0:1.

Tri minute kasnije, Mutu se pokušao iskupiti, ali njegov udarac glavom  obranio je vratar Dinama. Rumunjska momčad nastavila je pritiskati, Tamuz je zabio u 38. minuti, ali je gol poništen zbog prekršaja Mutua nad vratarom Eduardom.  Ipak, u 45. minuti Tamuz je dobio loptu na rubu kaznenog prostora i poentirao - 1:1.

Rumunji su u drugom poluvremenu bili konkretniji, ali Dinamo je dočekao svoju priliku deset minuta prije kraja utakmice. Pinto je ubacio, a Čop drugim pogotkom na utakmici donio veliku pobjedu.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.