Europska liga: Dinamo dvama pogocima Duje Čopa i slobodnjakom Machada slavio u Rumunjskoj

Četvrtak, 21. kolovoza 2014. 21:01 Napisao/la  SC

Prva utakmica 4. prekola Europske lige: Petrolul - Dinamo 1:3. Poziv u reprezentaciju očito je dobro djelovao na Duju Čopa koji dvama pogocima otvorio put Dinamu u Europsku ligu

Prva utakmica 4. prekola Europske lige

PETROLUL - DINAMO 1:3

Stadionul Ilie Oană. Sudac: Orsato (Italija).

Strijelci: 0:1 Čop (29'-11m), 1:1 Tamuz (45'), 1:2 Čop, 1:3 Machado (90+6).

Crveni karton: Alves (Petrolul).

PETROLUL: Peçanha, Alves, Fanchone, Gerson, Alcenat, Teixeira, Hoban (od 50' Mustivar), Priso (od 63' Albin), Pablo, Mutu (od 83' Nepomuceno), Tamuz.

DINAMO: Eduardo, Šimunić, Pivarić, Pinto, Šimunović, Ademi, Antolić (od 73' Vukojević), Brozović, Čop, Soudani (od 46' Machado),  W. Eduardo (od 63' Pjaca).

Nogometaši Dinama slavili su na gostovanju u Rumunjskoj protiv Petrolula i tako stigli do velike prednosti pred uzvrat. Dinamo je u posljednjim trenucima krenuo u izglednu kontru, Alves je srušio Čopa i zaradio izravni crveni karton. Činilo se da je tako spasio barem gol. Machado je uzeoloptu i sjajnim udarcem s desne strane na dvadesetak metara od gola postavio konačnih 1:3.

Dinamo je poveo u 27. minuti. Antolić je izveo korner, Mutu igrao rukom i tako otvorio priliku modrima da s bijele točke dođu do vodstva. Čop je bio siguran - 0:1.

Tri minute kasnije, Mutu se pokušao iskupiti, ali njegov udarac glavom  obranio je vratar Dinama. Rumunjska momčad nastavila je pritiskati, Tamuz je zabio u 38. minuti, ali je gol poništen zbog prekršaja Mutua nad vratarom Eduardom.  Ipak, u 45. minuti Tamuz je dobio loptu na rubu kaznenog prostora i poentirao - 1:1.

Rumunji su u drugom poluvremenu bili konkretniji, ali Dinamo je dočekao svoju priliku deset minuta prije kraja utakmice. Pinto je ubacio, a Čop drugim pogotkom na utakmici donio veliku pobjedu.