Barcelona - Chelsea: Uoči utakmice glavno pitanje glasi gdje je nestao Leo Messi?

Utorak, 24. travnja 2012. 11:01 Napisao  I. V.

Dva zadnja Barcelonina neuspjeha izravna su posljedica slabijih  nastupa Lea Messija, koji je dokazao da mu ni jedan protivnik ne može ništa ako je u pravom ritmu

Nakon dvaju neočekivanih neuspjeha u završnici prvenstva, momčad i trener Barcelone očekivano su postali top-tema istraživačkog novinarstva. Od kada je Guardiola trener, Barcelona nikada nije gubila ključne utakmice, poglavito na Camp Nou. I to se dogodilo u subotnjem El Clasicu,  Real Madrid je pobjedom (2:1) praktično osigurao titulu prvaka.

Indikativno je da se poraz u El Clasicu dogodio odmah nakon poraza na Stamford Bridgeu. U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka Chelsea je minimalnom pobjedom (1:0) učinio večerašnji uzvrat vrlo zanimljivim. Svih zanima večerašnja reakcija Barcelone.

Najviše kritika po službenoj dužnosti trpi trener Guardiola, što je novost u njegovoj karijeri. Za razliku od nastupa protiv Chelsea, Barcelonin sastav i pristup El Clasicu bio je vrlo čudan. Međutim, pravo pitanje glasi: gdje je u zadnjim utakmicama nestao Leo Messi?

Dva zadnja Barcelonina neuspjeha izravna su posljedica slabijih  nastupa Lea Messija. Naravno da dio zasluga za slabiju igru svakog pojedinca imaju protivnici i suigrači, ali Messi je više puta dokazao da mu u dresu Barcelone ni jedan protivnik ne može ništa ako je u pravom ritmu.

Osim toga treneri Chelsea i Real Madrida ništa posebno nisu uradili da bi zaustavili Messija. Na klupi Chelsea u polufinalu 2009. godine Guus Hiddink je „triplirao“ prostor oko Messija, kojega se nije vidjelo u dvjema utakmicama. Roberto Di Matteo (Chelsea) i Jose Mourinho (Real Madrid) više su se koncentrirali na svoje igrače nego na Messija, koji se u dvjema utakmicama nije uspio razmahati onoliko koliko je Barceloni obično potrebno da  pobijedi u odlučujućim utakmicama.

Svakako da ni forma Messijevih suigrača nije olakotna okolnost u momčadskom sportu kakav je nogomet, čini se da jedino Iniesta u završnici sezone igra na najvišoj razini. Međutim, Messi je ipak jedinstvena pojava na planetu nogomet. Ako se Messi večeras pojavi na Camp Nou, Chelsea ima minimalne šanse! 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.