Barcelona - Chelsea: Uoči utakmice glavno pitanje glasi gdje je nestao Leo Messi?

Utorak, 24. travnja 2012. 11:01 Napisao  I. V.

Dva zadnja Barcelonina neuspjeha izravna su posljedica slabijih  nastupa Lea Messija, koji je dokazao da mu ni jedan protivnik ne može ništa ako je u pravom ritmu

Nakon dvaju neočekivanih neuspjeha u završnici prvenstva, momčad i trener Barcelone očekivano su postali top-tema istraživačkog novinarstva. Od kada je Guardiola trener, Barcelona nikada nije gubila ključne utakmice, poglavito na Camp Nou. I to se dogodilo u subotnjem El Clasicu,  Real Madrid je pobjedom (2:1) praktično osigurao titulu prvaka.

Indikativno je da se poraz u El Clasicu dogodio odmah nakon poraza na Stamford Bridgeu. U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka Chelsea je minimalnom pobjedom (1:0) učinio večerašnji uzvrat vrlo zanimljivim. Svih zanima večerašnja reakcija Barcelone.

Najviše kritika po službenoj dužnosti trpi trener Guardiola, što je novost u njegovoj karijeri. Za razliku od nastupa protiv Chelsea, Barcelonin sastav i pristup El Clasicu bio je vrlo čudan. Međutim, pravo pitanje glasi: gdje je u zadnjim utakmicama nestao Leo Messi?

Dva zadnja Barcelonina neuspjeha izravna su posljedica slabijih  nastupa Lea Messija. Naravno da dio zasluga za slabiju igru svakog pojedinca imaju protivnici i suigrači, ali Messi je više puta dokazao da mu u dresu Barcelone ni jedan protivnik ne može ništa ako je u pravom ritmu.

Osim toga treneri Chelsea i Real Madrida ništa posebno nisu uradili da bi zaustavili Messija. Na klupi Chelsea u polufinalu 2009. godine Guus Hiddink je „triplirao“ prostor oko Messija, kojega se nije vidjelo u dvjema utakmicama. Roberto Di Matteo (Chelsea) i Jose Mourinho (Real Madrid) više su se koncentrirali na svoje igrače nego na Messija, koji se u dvjema utakmicama nije uspio razmahati onoliko koliko je Barceloni obično potrebno da  pobijedi u odlučujućim utakmicama.

Svakako da ni forma Messijevih suigrača nije olakotna okolnost u momčadskom sportu kakav je nogomet, čini se da jedino Iniesta u završnici sezone igra na najvišoj razini. Međutim, Messi je ipak jedinstvena pojava na planetu nogomet. Ako se Messi večeras pojavi na Camp Nou, Chelsea ima minimalne šanse!