FRANCUSKE MUKE Karim Bezema objavio fotku koja govori više od stotinu riječi...

Subota, 11. lipnja 2016. 10:07 Napisao/la  SC

Uočljiva nemoć u napadu još je jednom dovela u pitanje odluku izbornika Didiera Deschampsa da izostavi Benzemu 

Karim Benzema na instagramu je objavio fotku, koja svjedoči kako je najbolji francuski napadač gledao utakmicu između Francuske i Rumunjske. Dok su se Francuzi mučili u napadu, Benzema se izležavao u fotelji.

Da protiv Rumunja nije igrao Payet, francuska igra svela bi se na "drž-nedaj" nogomet. Uočljiva nemoć u napadu još je jednom dovela u pitanje odluku izbornika Didiera Deschampsa da izostavi Benzemu s popisa igrača zbog seks-skandala oko Mathieu Valbuena.

Benzema je optužen da je sudjelovao u ucjenjivanju Valbuene snimkama seksa, u procesu koji traje još uvijek ništa nije dokazano.

U ožujku sudskom odlukom Benzemi je ukinuta zabrana prilaska Valbueni čime je Deschamps dobio mogućnost promijeniti odluku i pozvati Benzemu. Međutim, francuski izbornik nije promijenio odluku čime je izazvao salvu kritika, pa čak i optužbe za rasizam.

Payetov pogodak u 89. minuti donio je pobjedu (2:1) i sakrio slabosti francuske reprezentacije. Zahvaljujući Payetovu trenutku nadahnuća, francuska javnost više je zaokupljena najboljim igračem nego slabom igrom. Payet je zaplakao kada je izlazio u 90. minuti:

- Bilo je to zbog stresa i pritiska. Da mi je netko rekao da ću ovako zabiti večeras, ne bih mu vjerovao. Ta sva emocija bila je u tom golu. Znali smo da ćemo na početku biti plašljivi. Igrali smo protiv momčadi koja zna igrati. Kada smo zabili, oni su brzo izjednačili, ali i na pripremama smo pokazali da se znamo vratiti i slaviti, rekao je Payet.

- Rumunji su nam zakomplicirali situaciju. Prvih dvadesetak minuta bilo je teško, bili smo plašljivi. No, s četiri napadača je to dobro počelo funkcionirati. Payet je zabio sjajan gol, oduševljen sam. Nije bilo sjajno, ali za to zasluge idu i Rumunjima. Važna pobjeda za samopouzdanje, rekao je nakon utakmice Deschamps.

Benzema ništa nije izjavio. Bilo je dovoljno da objavi fotku...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.