FRANCUSKE MUKE Karim Bezema objavio fotku koja govori više od stotinu riječi...

Subota, 11. lipnja 2016. 10:07 Napisao/la  SC

Uočljiva nemoć u napadu još je jednom dovela u pitanje odluku izbornika Didiera Deschampsa da izostavi Benzemu 

Karim Benzema na instagramu je objavio fotku, koja svjedoči kako je najbolji francuski napadač gledao utakmicu između Francuske i Rumunjske. Dok su se Francuzi mučili u napadu, Benzema se izležavao u fotelji.

Da protiv Rumunja nije igrao Payet, francuska igra svela bi se na "drž-nedaj" nogomet. Uočljiva nemoć u napadu još je jednom dovela u pitanje odluku izbornika Didiera Deschampsa da izostavi Benzemu s popisa igrača zbog seks-skandala oko Mathieu Valbuena.

Benzema je optužen da je sudjelovao u ucjenjivanju Valbuene snimkama seksa, u procesu koji traje još uvijek ništa nije dokazano.

U ožujku sudskom odlukom Benzemi je ukinuta zabrana prilaska Valbueni čime je Deschamps dobio mogućnost promijeniti odluku i pozvati Benzemu. Međutim, francuski izbornik nije promijenio odluku čime je izazvao salvu kritika, pa čak i optužbe za rasizam.

Payetov pogodak u 89. minuti donio je pobjedu (2:1) i sakrio slabosti francuske reprezentacije. Zahvaljujući Payetovu trenutku nadahnuća, francuska javnost više je zaokupljena najboljim igračem nego slabom igrom. Payet je zaplakao kada je izlazio u 90. minuti:

- Bilo je to zbog stresa i pritiska. Da mi je netko rekao da ću ovako zabiti večeras, ne bih mu vjerovao. Ta sva emocija bila je u tom golu. Znali smo da ćemo na početku biti plašljivi. Igrali smo protiv momčadi koja zna igrati. Kada smo zabili, oni su brzo izjednačili, ali i na pripremama smo pokazali da se znamo vratiti i slaviti, rekao je Payet.

- Rumunji su nam zakomplicirali situaciju. Prvih dvadesetak minuta bilo je teško, bili smo plašljivi. No, s četiri napadača je to dobro počelo funkcionirati. Payet je zabio sjajan gol, oduševljen sam. Nije bilo sjajno, ali za to zasluge idu i Rumunjima. Važna pobjeda za samopouzdanje, rekao je nakon utakmice Deschamps.

Benzema ništa nije izjavio. Bilo je dovoljno da objavi fotku...