NIKO KOVAČ NAGLAŠAVA

Problem hrvatskog nogometa je fizička sprema

Nedjelja, 30. lipnja 2013. 11:51 Napisao/la  SC

U hrvatskoj ligi nema puno novaca, nema niti previše mjesta za razvoj i napredovanje, kaže Niko Kovač

Niko Kovač, izbornik U-21 reprezentacije, u Turskoj prati nastupe godinu dana mlađe selekcije koju vodi izbornik Dinko Jeličić. Hrvatska se plasirala u osiminu finala gdje igra protiv Čilea, osvojila je prvo mjesto u skupini s Urugvajom, Uzbekistanom i Novim Zelandom. Kovačev boravak u Turskoj iskoristili su novinari za razgovor za službenu stranicu FIFA-e

 

- Ne može se puno mladića pohvaliti da je nastupilo za svoju reprezentaciju na U-20 Svjetskom prvenstvu. Hrvatska je mala zemlja, mi  nemamo mnogo prilika za nastupe na takvim natjecanjima. Velika je to šansa za igrače koje gledaju skauti stranih klubova, u hrvatskoj ligi nema puno novaca, nema niti previše mjesta za razvoj i napredovanje. Budućnost našeg nogometa ovisi o igračima koji odu u inozemstvo, u velike lige, kazao je Kovač.

O igri naše reprezentacije Kovač kaže:

 

- Neki od igrača su već U-21 reprezentativci. Nadam se da će na kraju netko od njih zaigrati i za A selekciju.  Naša reprezentacija trenutno igra u sustavu 4-1-4-1,  to bi na papiru trebalo izgledati slično rasporedu u kojemu igra Barcelona, ali mi naravno nemamo takve igrače. Problem hrvatskog nogometa nijeu tehničkom znanju nego u fizičkoj spremi. U Hrvatskoj ima puno talenata, ali ako nema fizičke moći, ne možete napraviti ništa, kazao je Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.