NIKO KOVAČ NAGLAŠAVA

Problem hrvatskog nogometa je fizička sprema

Nedjelja, 30. lipnja 2013. 11:51 Napisao/la  SC

U hrvatskoj ligi nema puno novaca, nema niti previše mjesta za razvoj i napredovanje, kaže Niko Kovač

Niko Kovač, izbornik U-21 reprezentacije, u Turskoj prati nastupe godinu dana mlađe selekcije koju vodi izbornik Dinko Jeličić. Hrvatska se plasirala u osiminu finala gdje igra protiv Čilea, osvojila je prvo mjesto u skupini s Urugvajom, Uzbekistanom i Novim Zelandom. Kovačev boravak u Turskoj iskoristili su novinari za razgovor za službenu stranicu FIFA-e

 

- Ne može se puno mladića pohvaliti da je nastupilo za svoju reprezentaciju na U-20 Svjetskom prvenstvu. Hrvatska je mala zemlja, mi  nemamo mnogo prilika za nastupe na takvim natjecanjima. Velika je to šansa za igrače koje gledaju skauti stranih klubova, u hrvatskoj ligi nema puno novaca, nema niti previše mjesta za razvoj i napredovanje. Budućnost našeg nogometa ovisi o igračima koji odu u inozemstvo, u velike lige, kazao je Kovač.

O igri naše reprezentacije Kovač kaže:

 

- Neki od igrača su već U-21 reprezentativci. Nadam se da će na kraju netko od njih zaigrati i za A selekciju.  Naša reprezentacija trenutno igra u sustavu 4-1-4-1,  to bi na papiru trebalo izgledati slično rasporedu u kojemu igra Barcelona, ali mi naravno nemamo takve igrače. Problem hrvatskog nogometa nijeu tehničkom znanju nego u fizičkoj spremi. U Hrvatskoj ima puno talenata, ali ako nema fizičke moći, ne možete napraviti ništa, kazao je Kovač.