Niko Kovač uoči Bugarske: Kramarić se nameće za prvu postavu, igra u vrhunskoj formi

Ponedjeljak, 06. listopada 2014. 12:36 Napisao/la  SC

Prihvaćam dobronamjerne, stručne kritike. Kritika je bilo i kada sam bio igrač, a sada ih je još i više kada donosim odluke, kaže izbornik Niko Kovač uoči okupljanja reprezentacije

Izbornik Niko Kovač najavio je nadolazeće utakmice nacionalne selekcije, na gostovanju u Bugarskoj 10. listopada te u Osijeku protiv Azerbajdžana tri dana kasnije. Zbog ozljede na okupljanje neće doći Šime Vrsaljko, a svi su ostali zdravi.

- Bugarska je krenula dobrim putem, stvara kvalitetnu i ozbiljnu momčad. Ludogorec im igra u Ligi prvaka, imaju dobrih pojedinaca u Rusiji i čeka nas težak protivnik u vrućoj atmosferi. Igraju i prema naprijed i prema natrag, a posebno su jaki po desnoj strani. Bit će to veliki izazov, no sve smo poduzeli u analizi i dečki znaju da je ovo ključna utakmica. Dobro je izvući pozitivan rezultat u gostima, a dobro bi bilo i radi nadogradnje protiv Azerbajdžana poslije. Ako naš pristup bude pravi, mislim da imamo dobre izglede, sažeo je svoja razmišljanja o dvoboju u Sofiji, prvom gostujućem u ovom kvalifikacijskom ciklusu, kaže Kovač

Hrvatski reprezentativci redovito donose vijesti o uspješnim nastupima za svoje klubove:

- Jedno je igrati u klubu, a drugo u reprezentaciji. Oni koji igraju dobro i zabijaju sigurno su puni samopouzdanja i pokušat će to prenijeti i na reprezentaciju, da se dobra atmosfera održi i u svlačionici i na terenu. Prihvaćam dobronamjerne, stručne kritike. Kritika je bilo i kada sam bio igrač, a sada ih je još i više kada donosim odluke. Protiv Malte nismo igrali dobro u prvom dijelu, ali u nastavku smo stvarali prigode, što nije lako ni protiv slabijih suparnika. Optimist sam, govori Kovač.

Hrvatski je izbornik odgovarao i na pitanja o pojedinim igračima:

- Krenuli smo u proces pomlađivanja, naš je cilj dati mladima priliku da mogu sazrijevati sa starijima. Oni koji su ovdje to su i zaslužili, donijeli su novi vjetar. Kramarić se nameće i za prvu postavu, igra u vrhunskoj formi. Vidjet ćemo i na treningu koja je najbolja opcija. Želimo se držati svog stila, ali ne smijemo zanemariti protivnika, rekao je Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.