Niko Kovač uoči Bugarske: Kramarić se nameće za prvu postavu, igra u vrhunskoj formi

Ponedjeljak, 06. listopada 2014. 12:36 Napisao/la  SC

Prihvaćam dobronamjerne, stručne kritike. Kritika je bilo i kada sam bio igrač, a sada ih je još i više kada donosim odluke, kaže izbornik Niko Kovač uoči okupljanja reprezentacije

Izbornik Niko Kovač najavio je nadolazeće utakmice nacionalne selekcije, na gostovanju u Bugarskoj 10. listopada te u Osijeku protiv Azerbajdžana tri dana kasnije. Zbog ozljede na okupljanje neće doći Šime Vrsaljko, a svi su ostali zdravi.

- Bugarska je krenula dobrim putem, stvara kvalitetnu i ozbiljnu momčad. Ludogorec im igra u Ligi prvaka, imaju dobrih pojedinaca u Rusiji i čeka nas težak protivnik u vrućoj atmosferi. Igraju i prema naprijed i prema natrag, a posebno su jaki po desnoj strani. Bit će to veliki izazov, no sve smo poduzeli u analizi i dečki znaju da je ovo ključna utakmica. Dobro je izvući pozitivan rezultat u gostima, a dobro bi bilo i radi nadogradnje protiv Azerbajdžana poslije. Ako naš pristup bude pravi, mislim da imamo dobre izglede, sažeo je svoja razmišljanja o dvoboju u Sofiji, prvom gostujućem u ovom kvalifikacijskom ciklusu, kaže Kovač

Hrvatski reprezentativci redovito donose vijesti o uspješnim nastupima za svoje klubove:

- Jedno je igrati u klubu, a drugo u reprezentaciji. Oni koji igraju dobro i zabijaju sigurno su puni samopouzdanja i pokušat će to prenijeti i na reprezentaciju, da se dobra atmosfera održi i u svlačionici i na terenu. Prihvaćam dobronamjerne, stručne kritike. Kritika je bilo i kada sam bio igrač, a sada ih je još i više kada donosim odluke. Protiv Malte nismo igrali dobro u prvom dijelu, ali u nastavku smo stvarali prigode, što nije lako ni protiv slabijih suparnika. Optimist sam, govori Kovač.

Hrvatski je izbornik odgovarao i na pitanja o pojedinim igračima:

- Krenuli smo u proces pomlađivanja, naš je cilj dati mladima priliku da mogu sazrijevati sa starijima. Oni koji su ovdje to su i zaslužili, donijeli su novi vjetar. Kramarić se nameće i za prvu postavu, igra u vrhunskoj formi. Vidjet ćemo i na treningu koja je najbolja opcija. Želimo se držati svog stila, ali ne smijemo zanemariti protivnika, rekao je Kovač.