KVALIFIKACIJE ZA EP 2016

Kovač: Vrijedna pobjeda na najtežem gostovanju

Petak, 10. listopada 2014. 22:43 Napisao/la  SC

Taktički smo pripremili i odigrali utakmicu kako treba, kaže Kovač

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač bio je zadovolijan izvedbom svojih pulena na utakmici drugoga kola Skupine H kvalifikacija za Euro u Francuskoj. Bugari su apsolvirani, a to je najvažnije. Nije izbornik zaboravio podvući ono najvažnije.

- Dobili smo utakmicu, ali smo se za ova tri boda i pošteno namučili. Sve čestitke mojim dečkima, ovo je stvarno važna i vrijedna pobjeda na možda najtežem gostovanju u ovim kvalifikacijama. No, sada nam se predstoji dobro odmoriti i pripremiti za susret protiv Azerbajdžana u Osijeku. Propustimo li priliku pobjediti ga, ovo nam slavlje ništa neće značiti, rekao je Niko Kovač.

O igri njegovih izabranika rekao je kako je zadovoljan s taktičkim dijelom, iako su mogli možda ponešto više pokazati u ofanzivnom dijelu. Ipak, bodovi su na kontu, a to je ono najbitnije nakon teških gostovanja.

- Vidjeli smo dva različita poluvremena, po meni. U prvom smo, do onoga prekida kojeg su uzrokovali navijači imali inicijativu, onda nam se dogodio mali pad koji je kulminirao u nastavku, kada smo se više bazirali na defanzivi, kada smo se povukli i čekali eventualnu priliku iz kakve kontre. Nismo se previše upuštali u napadačke izlete, ali smo taktički pripremili i odigrali utakmicu kako treba, a to pokazuje da smo dobro odradili cjelokupan posao, rekao je izbornik državne nogometne selekcije. 

Jedno od novinarskih pitanja bilo je i ono usmjereno ka razmišljanju oko igre Marcela Brozovića. Veznjak Dinama se, prema izbornikovim riječima pokazao u dobrom svijetlu te time opravdao povjerenje ukazano od strane stručnog stožera.

- Brozović je današnjim nastupom pokazao da je na razini reprezentacije i na tome mu čestitam. Vidi se da ima veliku želju, s vremenom će doći i iskustvo te će se Brozović nedvojbeno isprofilirati u važnu kariku ove momčadi. Slijedi nam odmor, a onda Azerbajdžan, sada su nam misli usmjerene samo prema toj utakmici, rekao je Niko Kovač.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.